Συναντήσεις του Βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα με τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εργασίας για τους πυρόπληκτους της Κινέττας

 

Αθήνα 4/4/2019

Δελτίο Τύπου

Συναντήσεις του Βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα με τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εργασίας για τους πυρόπληκτους της Κινέττας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Τάσο Πετρόπουλο, καθώς και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Γιώργος Πάντζας συνοδευόμενος από μέλη της συντονιστικής επιτροπής πυρόπληκτων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέττας και Μεγάρων Δυτικής Αττικής.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κινέττας, οι οποίοι επλήγησαν από την καταστροφική του περασμένου Ιουλίου. Συγκεκριμένα, με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο συζητήθηκε το θέμα του βοηθήματος των δύο συντάξεων που αποτέλεσε ένα από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης και σήμερα παρουσιάζεται ένας μικρός αριθμός πληγέντων οι οποίοι δεν το έχουν λάβει ακόμα. Η υστέρηση αυτή οφείλεται σε τεχνικούς και γραφειοκρατικούς λόγους τους οποίους ο κ. Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλες τις περιπτώσεις και θα προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται.

Στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο συζητήθηκε το θέμα των κατεστραμμένων οικημάτων, στα οποία σήμερα δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια αποκατάστασης δεδομένου ότι πολλά από αυτά ήσαν αυθαίρετες κατασκευές. Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στην νομική δυσκολία που παρουσιάζει το εν λόγω ζήτημα αναγνωρίζοντας την αδικία για τους κατοίκους που έχασαν τις περιουσίες τους και δεσμεύτηκε ότι θα επεξεργαστεί και θα αναζητήσει μία λύση ενόψει του νομοσχεδίου για τις οικιστικές πυκνώσεις, η οποία δεν θα θίγει την υπάρχουσα νομοθεσία.         

 

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Leave a comment