Συνάντηση του Βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τη Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη για το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

 

logo_el   

Αθήνα  18/03/2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση του Βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τη Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη για το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Συνάντηση πραγματοποίησε στο Υπουργείο Οικονομικών ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τη Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη, με θέμα την ευνοϊκή μεταχείριση των κατοίκων του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας ως προς τον ΕΝΦΙΑ, δεδομένου των σημαντικών ζημιών που υπέστησαν τα ακίνητα των πολιτών στην φονική πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου του 2017.

O κ. Πάντζας τόνισε προς την Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου τις επιπτώσεις των πλημμύρων στις ακίνητες περιουσίες των πολιτών καθώς και τη ζημία στην εμπορικότητα των ακινήτων, επισημαίνοντας την ανάγκη να εξεταστεί η διαδικασία προκειμένου στο θέμα του ΕΝΦΙΑ να υπάρξει μια ευνοϊκότερη μεταχείριση για τους πλημμυροπαθείς της περιοχής. Μάλιστα ανέφερε ότι η ελάφρυνση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των κατοίκων της περιοχής θα διευκολύνει τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου ύστερα από αναλυτική συζήτηση που είχε με την Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας κα Ιωάννα Κριεκούκη, δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα της Δημάρχου και να εξαντλήσει τα περιθώρια που θέτει η υπάρχουσα νομοθεσία αναφορικά με τις περιοχές που επλήγησαν από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Πάντζας αναφέρθηκε στα μεγάλα οδικά και αντιπλημμυρικά έργα που ήδη εκτελούνται από την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην περιοχή, καθώς και στις νέες προγραμματικές συμβάσεις ύψους 49 εκ. ευρώ που ήδη τις προηγούμενες ημέρες υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης με τους Δημάρχους Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγάρων. Οι υποδομές αφορούν σε νέα αντιπλημμυρικά και οδικά έργα τόσο στον αστικό όσο και στον περιαστικό ιστό των Δήμων. Πρόκειται για μια σημαντική πολιτική της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Πάντζας, που εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό για την αποκατάσταση και ανάπτυξη της Δυτικής Αττικής.      

 

 

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Leave a comment