Δελτίο Τύπου: “ΑΠΕΤΡΑΠΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ”

logosyriza2

Αθήνα, 24/9/15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΕΤΡΑΠΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

Σήμερα είχε προγραμματιστεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η πρώτη από τις έντεκα συνολικά κατεδαφίσεις ακινήτων στην περιοχή Περιβολάκια Ραφήνας. Μετά όμως από συντονισμένες προσπάθειες του Βουλευτή Αττικής Γιώργου Πάντζα, του Δήμαρχου Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, οι οποίοι παραβρίσκονταν από το πρωί στο σημείο όπου επρόκειτο να εκτελεστεί η πρώτη κατεδάφιση, η εξέλιξη αυτή απετράπη.

Συγκεκριμένα, τόσο ο κ. Πάντζας, όσο και οι κ. Πιστικίδης και Φιλίππου επικοινώνησαν με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή προκειμένου να του εκθέσουν τις ενστάσεις τους αλλά και να του ζητήσουν να δώσει ολιγοήμερη αναβολή ούτως ώστε να εξεταστούν οι ισχυρισμοί των ιδιοκτητών των ακινήτων. Τελικώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε σε αναβολή εκτέλεσης των κατεδαφίσεων μέχρι και την 6/10, ενώ ορίστηκε και συνάντηση για αύριο Παρασκευή 25/9 μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών και των κ. Πάντζα, κ. Πιστικίδη και κ. Φιλίππου προκειμένου να αναλυθεί το πρόβλημα στην περιοχή και να βρεθούν τα μέσα επίλυσής του.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω ακίνητα κατασκευάστηκαν σε φερόμενα ως δασικά τμήματα του Δήμου πριν από πολλά χρόνια νομότυπα από συμπολίτες μας βιοπαλαιστές, οι οποίοι σήμερα είναι αντιμέτωποι με την ύπαρξη αντικρουόμενων διαχρονικά νόμων, καθώς και με  σχετικές εντολές κατεδάφισης που έχουν αποσταλεί μεταξύ 7 και 14 Σεπτεμβρίου 2015 εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Επίσης, επισημαίνεται το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου έχει αποφασίσει ομόφωνα και αποστείλει ψήφισμα στον Υπουργό Εσωτερικών με το οποίο γνωστοποιεί το πρόβλημα και ζητά την αναστολή εκτέλεσης των κατεδαφίσεων έως ότου αναρτηθούν και κυρωθούν οι δασικοί χάρτες, δεδομένου ότι κάποιες περιοχές που καλύπτουν τις προϋποθέσεις θα αποβάλλουν στο μέλλον τον δασικό τους χαρακτήρα με απόφαση Υπουργού ΠΕ.ΚΑ. όπως προβλέπει και ο νόμος 3889/2010, γεγονός που δεν επιτρέπει τη δημιουργία τετελεσμένων.

Ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά και την θετική κατάληξη του ζητήματος.

«Σήμερα αποτρέψαμε μια ενδεχομένως άδικη και μη αναστρέψιμη για τους συμπολίτες μας εξέλιξη. Είναι περίεργο το γεγονός ότι οι εν λόγω εντολές κατεδάφισης έχουν αποσταλεί μεταξύ 7 και 14 Σεπτεμβρίου εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Αύριο έχουμε συνάντηση με τον Υπουργό προκειμένου να του εκθέσουμε τις ενστάσεις μας και τις αντιρρήσεις μας καθώς και να του προτείνουμε λύσεις ούτως ώστε να μην βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την σημερινή κατάσταση. Μία κατάσταση με ΜΑΤ, ασθενοφόρα γιατί λιποθυμούσε κόσμος, και τις μπουλντόζες έτοιμες να ‘’καταπιούν’’ τον βιος και τους κόπους δεκαετιών συμπολιτών μας.»

 

Πολιτικό Γραφείο Γιώργου Πάντζα

Βουλευτή Αττικής ΣΥΡΙΖΑ

Μέλος Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ    

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: