ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Παρέμβαση Γιώργου Πάντζα στην Βουλή των Ελλήνων για τον ΟΔΙΕ, την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

logosyriza2

Αθήνα, 25/9/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση Γιώργου Πάντζα στην Βουλή των Ελλήνων για τον ΟΔΙΕ, την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Για την εκποίηση του ΟΔΙΕ και του ιπποδρομιακού στοιχήματος, καθώς και για τις δύο τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας στην Βουλή των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής, αναφέρθηκε στα χρέη και στους εκατοντάδες εργαζόμενους του ΟΔΙΕ, με συμβάσεις μίας ημέρας, τονίζοντας ότι στόχος της συγκυβέρνησης είναι να ‘’χαριστούν’’ στο κεφάλαιο και την τρόικα αντίστοιχα. Όπως ακριβώς συνέβη με τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες, και τους εκπαιδευτικούς που οδηγήθηκαν σε καθεστώς ξαφνικού θανάτου. Επισήμανε ότι στόχος της συγκυβέρνησης είναι το άνοιγμα της αγοράς του ιπποδρομικού στοιχήματος στην Ελλάδα και η δημιουργία νέων ιπποδρόμων, μέσω ενός μορφώματος στο οποίο οι ιδιοκτήτες των αλόγων μαζί με τον παραχωρησιούχο του ιπποδρομιακού τζόγου, να διοργανώνουν το στοίχημα, να διενεργούν τους ελέγχους ντόπινγκ, να διαμορφώνουν τους κανονισμούς και να διαχειρίζονται τα κέρδη και το στοίχημα χωρίς περιορισμό. Ένας αδίστακτος νεοφιλελευθερισμός. Μια διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο. Για το λόγο αυτό ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στην εκποίηση του ΟΔΙΕ και του ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Αναφορικά με την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο Γιώργος Πάντζας επέκρινε την κυβέρνηση ότι με τέτοια μέτρα κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, αφού η μείωση κατά την 30% του ΕΦΚ δεν είναι σημαντική, δεν είναι ουσιαστική, δεν είναι καθοριστική και δεν λύνει το πρόβλημα. Συγκεκριμένα ανέφερε.

«Σας πήρε 2 χρόνια για να μειώσετε, κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο κατά το ‘’γενναιόδωρο’’ κατ’ εσάς 30%. Μέτρο που από την  πρώτη στιγμή είχατε διαπιστώσει ότι απέτυχε. Απέτυχε γιατί σημειώθηκαν απώλειες στα έσοδα από την μειωμένη κατανάλωση. Ένας ολόκληρος λαός ξεπάγιασε. Θρηνήσαμε θύματα. Την ώρα λοιπόν που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι μαστίζονται από την ανεργία, που ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας μπαίνουν στο περιθώριο, βυθίζονται στην απόγνωση, χάνοντας τη δουλειά και τη στέγη τους. Την ώρα που παιδιά λιποθυμούν σε σχολεία από την πείνα και οι ηλικιωμένοι εγκαταλείπονται στη μοίρα τους, μετά την καταλήστευση των συντάξεών τους. Την ώρα που η κοινωνία πάσχει από εθνική κατάθλιψη χωρίς προοπτική και ελπίδα, την ίδια ώρα, έρχεστε με τροπολογία σε άλλο νομοσχέδιο, αυτό για τα θρησκεύματα,  να μειώσετε κατά 30% τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό! Αντιλαμβάνεστε ότι η μείωση αυτή, δεν είναι σημαντική. Δεν είναι ουσιαστική. Δεν είναι καθοριστική. Δεν λύνει το πρόβλημα. Σε αντίθεση με την τροπολογία μας που καταθέσαμε στο παρόν σχέδιο νόμου. Ιδού λοιπόν η ευκαιρία σας. Δεχτείτε την τροπολογία μας, ψηφίστε την, και θα δώσετε λύση στην κοινωνία. Υιοθετήστε την άμεση ακύρωση της εξίσωσης των ειδικών φόρων στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης, και την επιστροφή στο καθεστώς που ίσχυε τον Μάρτιο του 2011 (0,90€ το λίτρο)..»

Επιπλέον, ο κ. Πάντζας, αναφερόμενος στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ζήτησε από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, καθώς και να εξασφαλίσει άμεσα την παροχή δωρεάν ποσότητας ηλεκτρικού ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Μάλιστα απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δένδια, τόνισε:

«Κάντε τα αυτά, κύριοι της συγκυβέρνησης, και πιστεύω ότι δεν θα θρηνήσουμε άλλα θύματα τον χειμώνα που μας έρχεται. Δεδομένου ότι, η ενέργεια αποτελεί αγαθό πρώτης ανάγκης και η πρόσβαση και η χρήση της καθορίζει στους πολίτες την αξιοπρεπή τους διαβίωση, σας λέω με ειλικρίνεια και καλή διάθεση ότι, έστω και τώρα, στον επίλογο της διακυβέρνησής σας, κάντε και κάτι σωστό. Νομοθετήστε με κριτήριο κοινωνικό και όχι μνημονιακό..»

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: