ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Παράνομη, ως παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας, η μη κατανομή στο Δήμο Μεγαρέων των υπολοίπων 6 δικαιωθέντων δικαστικώς υπαλλήλων της λυθείσας ΔΕΥΑΜ

 logosyriza2

Αθήνα, 14/7/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παράνομη, ως παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας, η μη κατανομή στο Δήμο Μεγαρέων των υπολοίπων 6 δικαιωθέντων δικαστικώς υπαλλήλων της λυθείσας ΔΕΥΑΜ.

 

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, με την οποία ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα στην πλήρη εκτέλεση της απόφασης 1873/2012 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία δικαιώθηκαν 8 πρώην υπάλληλοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Άρδευσης Μεγάρων.

Συγκεκριμένα, 8 πρώην υπάλληλοι της λυθείσας ΔΕΥΑΜ, δικαιώθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, αφού προσέφυγαν κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων, με την οποία είχε απορριφθεί η αιτηθείσα μεταφορά τους στον εν λόγω Δήμο. Στη συνέχεια ο Δήμος Μεγαρέων συμμορφώθηκε στην απόφαση και προέβη στις προβλεπόμενες ενέργειες προς το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συσταθούν οι προσωποπαγείς θέσεις και να μεταφερθούν οι υπάλληλοι. Όπως προβλέπεται, πριν τη σύσταση των προσωποπαγών θέσεων και την ένταξη του συγκεκριμένου προσωπικού σε αυτές απαιτείται η προηγούμενη έκδοση απόφασης κατανομής του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ωστόσο, η απόφαση κατανομής που εκδόθηκε στις 14 Απριλίου 2014, περιελάμβανε μόνο τους δύο από τους οκτώ υπαλλήλους, αυτούς της κατηγορίας ΠΕ και χωρίς καμία αιτιολόγηση για την εξαίρεση των έξι υπολοίπων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ερώτηση, η ενέργεια αυτή του Υπουργείου αντιβαίνει στα άρθρα 94 παρ. 4 και 95 παρ. 5 του Συντάγματος καθώς και στο άρθρο 1 του ν. 3068/2002 (ΦΕΚ 274 Α΄), σύμφωνα με τα οποία η Διοίκηση υποχρεούται να συμμορφώνεται και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση, προς τις δικαστικές αποφάσεις και να προβαίνει σε όλες τις ενέργειες που επιβάλλονται για την εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής.

Την ερώτηση υπογράφουν επίσης οι Βουλευτές Αλέξης Μητρόπουλος και Όλγα Γεροβασίλη.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση: http://wp.me/p2VOlQ-aZ

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: