ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή και ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του Λαυρίου

 logosyriza2

Αθήνα, 24/6/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή και ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του Λαυρίου

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, με θέμα τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο φιλοξενούνται 240 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και 65 παιδιά, οι οποίοι, όπως και πέρυσι, διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς να διαθέτουν είδη βασικής ανάγκης, όπως τρόφιμα και είδη υγιεινής ενώ αναμένεται να διακοπεί και η τροφοδοσία σε ψωμί. Επίσης, οι προμηθευτές και οι εργαζόμενοι του Κέντρου είναι απλήρωτοι καθώς η προηγούμενη ετήσια προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και του Ερυθρού Σταυρού, η οποία τα τελευταία 5-6 χρόνια υπογράφεται ετεροχρονισμένα, έχει λήξει εδώ και 6 μήνες.

Επίσης, όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, το κτιριακό πρόβλημα του Κέντρου παραμένει ακόμη άλυτο. Συγκεκριμένα, από το 2005 τα 2 από τα 3 κτίρια στα οποία στεγάζονται οι πρόσφυγες έχουν κριθεί ακατάλληλα, το δε τρίτο έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλο με πιθανότητα κατάρρευσης σε περίπτωση σεισμού.

Τέλος, ο Βουλευτής υπενθυμίζει ότι η ερώτηση που κατατέθηκε για το ίδιο θέμα πριν από ένα χρόνο παραμένει αναπάντητη και ως εκ τούτου ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς για ποιο λόγο δεν έχει υπογραφεί ακόμη η ετήσια προγραμματική σύμβαση, προκειμένου να πληρωθούν οι προμηθευτές και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο, καθώς και ποια μέτρα θα λάβουν προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής και ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων, αφενός από πλευράς ειδών βασικής ανάγκης και αφετέρου από πλευράς ασφάλειας των κτιρίων στα οποία στεγάζονται.

Την ερώτηση υπογράφει επίσης η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση : http://wp.me/p2VOlQ-aN

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: