ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με εργαζόμενους του ΣΕΓΑΣ

logosyriza2 

Αθήνα, 11/4/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με εργαζόμενους του ΣΕΓΑΣ

Συνάντηση πραγματοποίησαν στις 10 Απριλίου στη Βουλή, Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με εργαζόμενους του ΣΕΓΑΣ. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Βουλευτές Γιώργος Πάντζας και Δημήτρης Στρατούλης, συντονιστές των ΕΕΚΕ Αθλητισμού και Εργασίας αντίστοιχα, η Βουλευτής Ελένη Αυλωνίτου, ο Συντονιστής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος Συναδινός και μέλη του Τμήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΣΕΓΑΣ, αποτέλεσμα της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής και στον αθλητισμό, η οποία αφού κατήργησε ουσιαστικά τα εργασιακά δικαιώματα σε όλους τους τομείς εργασίας, οδηγεί τους εργαζόμενους σε εργασιακή ζούγκλα. Άνθρωποι που επί χρόνια στήριζαν τον κλασσικό αθλητισμό, ζουν πλέον σε συνθήκες πλήρους εργασιακής ανασφάλειας, αντιμέτωποι με το εκβιαστικό δίλημμα : αποδοχή ελαστικών σχέσεων εργασίας, εκ περιτροπής εργασία, ανασφάλιστη εργασία, μείωση εισοδημάτων ή απόλυση.

Συζητήθηκε επίσης το μείζον θέμα της υποχρηματοδότησης των αθλητικών ομοσπονδιών, η οποία έχει οδηγήσει στη συρρίκνωση και στην αδυναμία τους να ανταποκριθούν στο έργο τους με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε λουκέτο τα αθλητικά σωματεία.

Οι Βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν, μεταξύ άλλων, ότι προκειμένου να διαμορφωθεί ο αθλητισμός σε πρόσφορο χώρο για την εφαρμογή αντεργατικών πολιτικών επισφάλειας κι ελαστικών σχέσεων εργασίας, η συγκυβέρνηση έχει ουσιαστικά αποσύρει τη χρηματοδότηση προς αυτόν, με εμφανή αποτελέσματα. Απώτερος στόχος των πολιτικών αυτών είναι να ολοκληρωθεί η αποδιάρθρωση του αθλητισμού και η παράδοσή του στα ιδιωτικά συμφέροντα. Επεσήμαναν ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, του μνημονίου, της εξαθλίωσης και της κατάρρευσης των εργασιακών σχέσεων και του αθλητισμού, όπως προκύπτει άλλωστε και με τις συνεχείς και δυναμικές παρεμβάσεις του εντός και εκτός της Βουλής.

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: