Δελτίο Τύπου – «Εργασιακός Μεσαίωνας στις Αθλητικές Ομοσπονδίες»

logosyriza2

Αθήνα, 1/4/2014

Δελτίο Τύπου

 

«Εργασιακός Μεσαίωνας στις Αθλητικές Ομοσπονδίες»

 

Ερώτηση για τον εργασιακό μεσαίωνα στις αθλητικές Ομοσπονδίες κατέθεσαν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη  οποία ρωτούν τον Υπουργό εάν προτίθεται να τηρήσει τη συνταγματική υποχρέωση για στήριξη του αθλητισμού, καλύπτοντας τις πάγιες λειτουργικές, μισθολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των αθλητικών ομοσπονδιών.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι, η εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και των καταστροφικών πολιτικών στον αθλητισμό, οδηγεί στη συρρίκνωση και στην αδυναμία των αθλητικών ομοσπονδιών να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε λουκέτο τα αθλητικά σωματεία. Αναφέρουν ότι, στο πλαίσιο αυτών των πολιτικών, πολλές διοικήσεις αθλητικών ομοσπονδιών οδηγούν τους εργαζόμενους, που επί χρόνια στήριζαν το αθλητικό οικοδόμημα, στο εκβιαστικό δίλλημα «αποδοχή ελαστικών σχέσεων εργασίας, εκ περιτροπής εργασία, ανασφάλιστη εργασία, μείωση εισοδημάτων ή τελικώς απόλυση». Χαρακτηριστική είναι η πρόσκληση της διοίκησης της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α.), να αποδεχτούν οι υπάλληλοι το νέο καθεστώς εργασίας, αλλά και σχετικές αποφάσεις άλλων ομοσπονδιών. Την ίδια στιγμή μάλιστα που οι εργαζόμενοι των αθλητικών ομοσπονδιών δεν γνωρίζουν εάν εντάσσονται στον ιδιωτικό τομέα ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ζώντας σε συνθήκες πλήρους εργασιακής ανασφάλειας.

Όλα τα παραπάνω, διαμορφώνουν τον αθλητισμό σε πρόσφορο χώρο για την εφαρμογή αντεργατικών πολιτικών επισφάλειας κι ελαστικών σχέσεων εργασίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποδιάρθρωση του αθλητισμού και της παράδοσή του στην εμπορευματοποίηση.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές Γιώργος Πάντζας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Δημήτρης Στρατούλης, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Τζένη Βαμβακά, Μαρία Κανελλοπούλου και Χαρά Καφαντάρη.

 

 

 

 

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: