ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία για τα αποτελέσματα της εφαρμογής των ευρωπαϊκών δράσεων 2011 – 2014 για τον αθλητισμό

logosyriza2

Αθήνα, 12/2/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία για τα αποτελέσματα της εφαρμογής των ευρωπαϊκών δράσεων 2011 – 2014 για τον αθλητισμό

Για τις δράσεις που υιοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν σε εθνικό επίπεδο για τον αθλητισμό, βάσει του προγράμματος εργασιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον αθλητισμό για την περίοδο 2011-2014, ζητούν να ενημερωθούν με ερώτησή τους οκτώ Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Παναγιωτόπουλο.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι, τον Ιούνιο του 2011, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέσπισε ένα πλαίσιο προτεινόμενων δράσεων για τον αθλητισμό για την περίοδο 2011-2014. Σύμφωνα με το πλαίσιο αυτό, τα κράτη μέλη ενθαρρύνονταν να δώσουν προτεραιότητα σε συγκεκριμένους τομείς ανάπτυξης του αθλητισμού, προκειμένου «να προωθηθεί μία συνεργατική και συντονισμένη προσέγγιση μεταξύ των κρατών μελών και της Επιτροπής για να αποδοθεί προστιθέμενη αξία στον τομέα του αθλητισμού σε επίπεδο ΕΕ μακροπρόθεσμα». Οι δράσεις αυτές θα έπρεπε να έχουν ως στόχο αφενός την ανάπτυξη της μαζικής άθλησης και αφετέρου την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ενεργειών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στους τομείς της καταπολέμησης της φαρμακοδιέγερσης, της υγείας, της κοινωνικοποίησης, της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού, καθώς και της στήριξης των αθλουμένων, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον αθλητισμό για την περίοδο 2011-2014.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές Γιώργος Πάντζας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Τζένη Βαμβακά, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μαρία Κανελλοπούλου, Χαρά Καφαντάρη και Θανάσης Πετράκος.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση : http://wp.me/p2VOlQ-93

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: