Τοποθέτηση στο ΣχΝ για το φόρο ακίνητης περιουσίας 19/12/2013

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης, μετά από τόσα σκάνδαλα, τόσες απάτες που δημιουργήσατε και μετά από μία εγκληματική πολιτική δεκαετιών, που οδήγησε τη χώρα στην πτώχευση και την καταστροφή, έρχεστε σήμερα να δημεύσετε τα ακίνητα του φτωχού Έλληνα.

Η Siemens, τα υποβρύχια, το Χρηματιστήριο, το τεράστιο φαγοπότι στα δημόσια έργα και στις ολυμπιακές υποδομές, οι μίζες, οι υπερκοστολογήσεις, η καταστροφή του κράτους, όλα αυτά και άλλα πολλά, είναι δικά σας δημιουργήματα. Είναι σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που συγκαλύψατε και κουκουλώσατε. Λαμόγια, μεσάζοντες και εμπόρους πολυεθνικών, τους προστατεύσατε με νομοθετήματα που οι ίδιοι ψηφίσατε.  Πόσοι πήγαν φυλακή; Μόνο ένας. Αλλά τα κλεμμένα δεν τα επέστρεψε κανείς. Στο ίδιο έργο θεατές και με τα υποβρύχια.

Αντί, λοιπόν, να απολογηθείτε και να μας πείτε, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, πώς καταφέρατε και φτάσατε τη χώρα στη χρεοκοπία, έρχεστε και μας λέτε πόσο αναγκαίος και δίκαιος είναι αυτός ο δημευτικός φόρος στα ακίνητα.

Κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης, συζητάμε ένα φορολογικό σύστημα για τα ακίνητα, που έρχεται όχι μόνο να μονιμοποιήσει αλλά και να αυξήσει τα άγρια χαράτσια των τελευταίων ετών, χαράτσια που κάποτε τα εξαγγέλλατε ως προσωρινά.

Συζητάμε ένα νομοσχέδιο που γκρεμίζει την ήδη τσακισμένη ελληνική κοινωνία και κυρίως τη μεσαία τάξη, που αποτελεί παραδοσιακά και τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, την εξαθλιωμένη τώρα πια μεσαία τάξη που εσείς, κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, πτωχεύσατε.

Έρχεστε, λοιπόν, σήμερα και το παίζετε σωτήρες μέσα από μία φοροεπιδρομή άνευ προηγουμένου, μία φοροεπιδρομή καθαρή αρπαγή, που βαθαίνει την ύφεση και αποτρέπει τις μικρές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Όχι όμως και τις μεγάλες, αυτές των φίλων σας, που καραδοκούν να αρπάξουν ακίνητα «φιλέτα» του δημοσίου, όπως είναι για παράδειγμα ο Αστέρας Βουλιαγμένης, που ξεπουλήθηκε και ο επενδυτής που τον πήρε θα έχει βέβαια ευνοϊκή φορολογική αντιμετώπιση. Διότι τα «χρυσά» ακίνητα, μέχρι να μεταβιβαστούν σε τρίτους από τον επενδυτή, εντάσσονται στην ευνοϊκότερη φορολογική ζώνη. Δωράκι, λοιπόν, στην ιδιωτική κερδοσκοπία!

Είναι το ίδιο με αυτό που κάνατε στους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ και στα πενήντα τέσσερις χιλιάδες εμβάσματα από τράπεζες της Ελλάδας στο εξωτερικό. Το ίδιο και για τις off shore εταιρείες και για τους επενδυτές και τις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές. Όλος αυτός ο πλούτος, παράνομος ή νόμιμος, βρίσκεται στο απυρόβλητο υπό καθεστώς προστασίας. Δεν βρίσκεται όμως στο ίδιο καθεστώς η κοινωνία και ο λαός μας.

Μάλιστα, στην κοινωνία με το φόρο αυτό αλλά και με τους προηγούμενους φορτώνετε επί της ουσίας το δημόσιο χρέος, το οποίο σταδιακά πάτε να το κάνετε ιδιωτικό μεταφέροντας στις πλάτες των πολιτών τις δικές σας αμαρτίες και τα σκάνδαλα που το δημιούργησαν.

Αλήθεια, βάσει ποίων αντικειμενικών επιβάλλεται αυτός ο φόρος; Του 2008; όταν σήμερα η εμπορική αξία των ακινήτων έχει υποχωρήσει στο 40%-50%; Όταν, όπως είπε ο Όλι Ρεν, αυτές θα αναθεωρηθούν μετά το 2016 και βλέπουμε;

Κύριοι, φορολογείτε περιουσίες που δεν υπάρχουν. Φορολογείτε «αέρα». Το κάνετε, όμως, αυτό, γιατί έχετε βάλει στο μάτι ό,τι έχει απομείνει στην τσέπη του μικρομεσαίου Έλληνα. Έχετε βάλει στο μάτι και τα φιλέτα της εγχώριας κτηματαγοράς. Τα φιλέτα, κύριοι. Αυτός είναι ο στόχος των δανειστών και του σχεδίου, που είναι σε πλήρη εξέλιξη από την τρόικα.

Σε αυτό το σχέδιο, κύριοι της συγκυβέρνησης, δίνετε ρεσιτάλ. «Παίζετε τα ρέστα σας», ελπίζετε σε μια προσωπική σωτηρία που θα έρθει δήθεν από τους δανειστές. Γι’ αυτήν την σωτηρία κόπτεστε και όχι για τη σωτηρία της χώρας.

Με πονηρά νομοσχέδια που κρύβουν σκοπιμότητες και με προσχήματα διαλύετε σταδιακά τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του κράτους, την υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος, όλα. Τα πακετάρετε, για να τα παραδώσετε στο μεγάλο κεφάλαιο. Στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα κράτος ανταποδοτικό μόνο για τις πολυεθνικές. Στόχος σας είναι να διαλύσετε ό,τι απέμεινε από την αγροτική παραγωγή και το κάνετε αυτό φορολογώντας το βασικότερο συντελεστή της γεωργικής δραστηριότητας, το έδαφος, τη γη.

Έτσι, προσθέτετε και άλλο κόστος στο ήδη υψηλό κόστος παραγωγής των γεωργικών προϊόντων, εξέλιξη που υπονομεύει κάθε έννοια ανταγωνιστικότητας, για την οποία δήθεν κόπτεστε, κύριοι της συγκυβέρνησης. Δήθεν, γιατί στην πραγματικότητα δημιουργείτε ένα περιβάλλον με ισχυρά αντικίνητρα για ένα μικρομεσαίο αγρότη για να παραμείνει στο χώρο της γεωργίας, με πρώτο βήμα το ξεπούλημα της αγροτικής τράπεζας και δεύτερο τη φορολόγηση της αγροτικής γης. Το τρίτο βήμα είναι οι κατασχέσεις γης που θα ακολουθήσουν. Διότι κανένας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα φορολογικά βάρη σε συνδυασμό με τη σημερινή τιμή του πετρελαίου και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Πρόκειται για κατασχέσεις σαν και αυτές που έρχονται στην αττική γη, γιατί ως γνωστόν οι αντικειμενικές αξίες της δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες της υπαίθρου. Είναι σχεδόν εικοσαπλάσιες ανά στρέμμα. Αυτό είναι το κόλπο, κύριοι, η περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού μας και το ξεπούλημα της χώρας. Να συγκεντρωθεί δηλαδή η γη και τα φιλέτα σε λίγα χέρια και κυρίως ξένα χέρια. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι πλειστηριασμοί.

Όμως, κύριοι της συγκυβέρνησης, ξεχάσατε όμως να υπολογίσετε κάτι πολύ σημαντικό, το πιο σημαντικό απ’ όλα: Την κοινωνική κατακραυγή, την οργή του λαού, τις αντοχές του. Δεν υπολογίσατε την κοινωνική κατακραυγή, που γίνεται ποτάμι, γίνεται δύναμη ανατροπής, που συντομότατα θα σας ανατρέψει.

Ευχαριστώ.

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: