ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Τοποθέτηση Γιώργου Πάντζα στη συζήτηση του Προϋπολογισμού για την επιχείρηση «ξαφνικού θανάτου» στον Αθλητισμό

logosyriza2

Αθήνα, 11/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τοποθέτηση Γιώργου Πάντζα στη συζήτηση του Προϋπολογισμού για την επιχείρηση «ξαφνικού θανάτου» στον Αθλητισμό

Για την επιχείρηση διάλυσης του Αθλητισμού από την μνημονιακή συγκυβέρνηση αναφέρθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2014. Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

«Έχουμε έναν Προϋπολογισμό λιτότητας, απαξίωσης και ξεπουλήματος! Σε αυτό το τρίπτυχο και ο αθλητισμός, τον οποίο θέλετε να μετατρέψετε σταδιακά από κοινωνικό αγαθό σε προϊόν παροχής υπηρεσιών για λίγους. Απόδειξη;

Πρώτον: Τις αθλητικές υποδομές τις παραχωρήσατε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γνωρίζοντας ότι οι δήμοι, εξαιτίας του «Καλλικράτη», δεν έχουν τους πόρους και το προσωπικό να συντηρήσουν και να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα γήπεδα.

Δεύτερον: Τις αθλητικές ομοσπονδίες τις αξιολογείτε υπό την ντιρεκτίβα των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων. Αγνοείτε το διεθνές πλαίσιο, τους αθλητές και το κύρος της χώρας, φτάνει να δημιουργηθούν ομοσπονδίες με έναν υπάλληλο.

Τρίτον: Τους εποπτευόμενους φορείς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού άλλους τους ξεπουλήσατε και άλλους τους παραχωρήσατε στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως σύντομα θα κάνετε και με το ΕΣΚΑΝ.

Και τέταρτον: Υποβαθμίζετε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε Διεύθυνση με το νέο εγκεκριμένο οργανόγραμμα.

Γιατί όλα αυτά; Γιατί θέλετε να δημιουργήσετε μια Γενική Γραμματεία Αθλητισμού χωρίς επιτελικό ρόλο και αρμοδιότητες, χωρίς αντικείμενο, φτάνει να διεκπεραιώνει και να νομιμοποιεί τις δράσεις της ιδιωτικής κερδοσκοπίας. Διότι θέλετε να δημιουργήσετε μια υπηρεσία-σφραγίδα, έναν αθλητισμό σε ξαφνικό θάνατο την ίδια ώρα που το σάπιο σύστημα του επαγγελματικού αθλητισμού επιβιώνει αυθαιρετώντας και εξακολουθεί να απομυζά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τον πλούτο του ελληνικού λαού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.»

Στη συνέχεια, αναφέροντας τις βασικές αρχές της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αθλητισμό ο Γιώργος Πάντζας είπε:

«Σας λέμε, λοιπόν, ότι η τροϊκανή σας Συγκυβέρνηση τελειώνει. Η ώρα μιας άλλης πολιτικής για τον αθλητισμό πλησιάζει. Σας λέμε –και δεσμευόμαστε γι’ αυτό- ότι στη χώρα σύντομα θα εφαρμοστεί ένα ενιαίο κοινωνικό και δημοκρατικό σύστημα φυσικής αγωγής και αθλητισμού με σαφή πολιτικά, κοινωνικά και ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά, ένα σύστημα που θα ενισχύσει τα αθλητικά προγράμματα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα ενισχύσει τη φυσική αγωγή σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και θα δώσει προτεραιότητα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τη μαζική άθληση, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ένα σύστημα, στο οποίο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα έχει επιτελικό ρόλο.

Αυτή είναι η δική μας πρόταση. Αυτό ακριβώς έχουμε σκοπό να κάνουμε. Αυτό που κάνουν ήδη άλλωστε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ακόμη και χώρες που προέρχονται από το ανατολικό μπλοκ, οι οποίες στην πλειοψηφία τους έχουν τον αθλητισμό ως σημείο αναφοράς.»

Το video και το πλήρες κείμενο της ομιλίας έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση: http://wp.me/p2VOlQ-7V

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: