Τοποθέτηση στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2014

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, τις τελευταίες ημέρες ακούμε περίεργα πράγματα, πολύ περίεργα. Ακούμε Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ σε ρόλο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να στρέφονται ενάντια στον κ. Στουρνάρα, ο οποίος βέβαια είναι άφαντος, ενώ συζητιέται ο προϋπολογισμός της χώρας.

Ακούμε τον κ. Βενιζέλο να λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι φταίει η τρόικα για την κατάσταση της χώρας. Ακούμε, όμως, παράλληλα ότι διαπραγματευόσαστε σκληρά, ότι θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, ότι θα βγούμε στις αγορές το 2014.

Τι γίνεται, κύριοι της συγκυβέρνησης; Βρίσκεστε σε απόλυτη σύγχυση. Αποφασίστε. Ή σώσατε τη χώρα ή πείτε ανοικτά αυτό που λέμε εμείς. Ότι ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο, την τρόικα και τον κ. Στουρνάρα πάνε να την αποτελειώσουν.

Ό,τι και να λέτε, η πραγματικότητα είναι μια. Κάνετε τα πάντα προκειμένου να μετατρέψετε το κράτος σε εμπορικό προϊόν για λίγους και απόδειξη αυτού, είναι ο προϋπολογισμός που συζητάμε σήμερα, ο οποίος θα μπορούσε να είναι το καλύτερο συμβόλαιο. Η καλύτερη σύμβαση μεταξύ κράτους και ιδιωτικής κερδοσκοπίας.

Όλες τις κρατικές δομές, όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τις δίνετε στο έλεος των συμφερόντων. Αγαθά που σήμερα είναι κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα πασχίζετε να τα καταγράψετε σε ισολογισμούς εταιρειών. Σύμμαχός σας σε όλα αυτά η διαπλοκή, η ληστεία στις κοινωνικές δαπάνες, οι απολύσεις στη δημόσια διοίκηση, οι νέοι φόροι, η ισοπέδωση της Παιδείας από τον κ. Αρβανιτόπουλο, η επίθεση του Υπουργού Γεωργιάδη στην Υγεία, η πρωτοφανής ανεργία, τα νέα μέτρα ύψους 6 δισεκατομμυρίων, τα κοράκια των ξένων funds που πετάνε πάνω από την πρώτη κατοικία και που ήδη αγοράζουν τα δάνεια που έχουν συνάψει οι πολίτες με τις τράπεζες.

Αυτός είναι ο Προϋπολογισμός που παρουσιάζετε. Προϋπολογισμός λιτότητας, απαξίωσης και ξεπουλήματος! Σε αυτό το τρίπτυχο και ο αθλητισμός, τον οποίο θέλετε να μετατρέψετε σταδιακά από κοινωνικό αγαθό σε προϊόν παροχής υπηρεσιών για λίγους. Απόδειξη;

Πρώτον: Τις αθλητικές υποδομές τις παραχωρήσατε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γνωρίζοντας ότι οι δήμοι, εξαιτίας του «Καλλικράτη», δεν έχουν τους πόρους και το προσωπικό να συντηρήσουν και να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα γήπεδα.

Δεύτερον: Τις αθλητικές ομοσπονδίες τις αξιολογείτε υπό την ντιρεκτίβα των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων. Αγνοείτε το διεθνές πλαίσιο, τους αθλητές και το κύρος της χώρας, φτάνει να δημιουργηθούν ομοσπονδίες με έναν υπάλληλο.

Τρίτον: Τους εποπτευόμενους φορείς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού άλλους τους ξεπουλήσατε και άλλους τους παραχωρήσατε στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως σύντομα θα κάνετε και με το ΕΣΚΑΝ.

Και τέταρτον: Υποβαθμίζετε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε Διεύθυνση με το νέο εγκεκριμένο οργανόγραμμα.

Γιατί όλα αυτά; Γιατί θέλετε να δημιουργήσετε μια Γενική Γραμματεία Αθλητισμού χωρίς επιτελικό ρόλο και αρμοδιότητες, χωρίς αντικείμενο, φτάνει να διεκπεραιώνει και να νομιμοποιεί τις δράσεις της ιδιωτικής κερδοσκοπίας. Διότι θέλετε να δημιουργήσετε μια υπηρεσία-σφραγίδα, έναν αθλητισμό σε ξαφνικό θάνατο την ίδια ώρα που το σάπιο σύστημα του επαγγελματικού αθλητισμού επιβιώνει αυθαιρετώντας και εξακολουθεί να απομυζά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τον πλούτο του ελληνικού λαού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Σας λέμε, λοιπόν, ότι η τροϊκανή σας Συγκυβέρνηση τελειώνει. Η ώρα μιας άλλης πολιτικής για τον αθλητισμό πλησιάζει. Σας λέμε –και δεσμευόμαστε γι’ αυτό- ότι στη χώρα σύντομα θα εφαρμοστεί ένα ενιαίο κοινωνικό και δημοκρατικό σύστημα φυσικής αγωγής και αθλητισμού με σαφή πολιτικά, κοινωνικά και ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά, ένα σύστημα που θα ενισχύσει τα αθλητικά προγράμματα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα ενισχύσει τη φυσική αγωγή σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και θα δώσει προτεραιότητα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τη μαζική άθληση, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ένα σύστημα, στο οποίο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα έχει επιτελικό ρόλο.

Αυτή είναι η δική μας πρόταση. Αυτό ακριβώς έχουμε σκοπό να κάνουμε. Αυτό που κάνουν ήδη άλλωστε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ακόμη και χώρες που προέρχονται από το ανατολικό μπλοκ, οι οποίες στην πλειοψηφία τους έχουν τον αθλητισμό ως σημείο αναφοράς.

Κυρίες και κύριοι της Συγκυβέρνησης, καθημερινά πηγαίνετε σε όλα τα κανάλια και παρουσιάζεστε με ένα πρόσωπο συμπόνιας και κατανόησης για τη δυστυχία του λαού μας. Χύνετε δάκρυα και σπαραγμούς πάνω στα συντρίμμια που εσείς δημιουργήσατε. Σας λέω, λοιπόν, ότι είναι αργά για δάκρυα. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχνά ότι εσείς, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, οδηγήσατε τη χώρα στην καταστροφή και τη χρεοκοπία. Φέρατε όλα αυτά τα δεινά και όλη αυτή τη δυστυχία. Οδηγήσατε το λαό στην εξαθλίωση και στην απομόνωση. Είσαστε εσείς οι κύριοι υπεύθυνοι που σήμερα ξεπουλάτε τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Είστε εσείς που θα βάλετε 60% αύξηση στα διόδια για να τα χαρίσετε στους εργολάβους φίλους σας. Είσαστε εσείς που σε λίγες ώρες από τώρα θα ψηφίζετε και με τα δυο σας τα χέρια αυτό το έκτρωμα, που ονομάζετε «προϋπολογισμό».

Είσαστε οι ίδιοι, οι οποίοι θα ψηφίσετε και με τα δυο σας χέρια τους πλειστηριασμούς και την «υπερΦΑΠα», υπερσφαλιάρα στα ακίνητα.  Αυτοί είστε!

Κύριοι και κυρίες της Συμπολίτευσης, ο λαός δεν θέλει άλλη σωτηρία από εσάς. Ο λαός χόρτασε. Νισάφι! Δεν πάει άλλο! Τελεία και παύλα!

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: