ΕΡΩΤΗΣΗ – “Σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις για αλλαγή χρήσεων γης μετά τον διαγωνισμό πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος”

 logosyriza

                                                                                                            Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

–        Οικονομικών

–        Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

–        Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

–        Τουρισμού

 

 

Θέμα: “Σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις για αλλαγή χρήσεων γης μετά τον διαγωνισμό πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος”

 

Ενώ η διαδικασία του διαγωνισμού για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλά και γειτονικών ακινήτων, που ανήκουν στην Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ, εισέρχεται στην τελική της φάση, η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την πώληση των εν λόγω ακινήτων, προβλέπει δυνατότητα οικιστικής ανάπτυξης, προφανώς ανέγερσης πολυτελών κατοικιών. Πρόκειται για σχέδιο αλλαγής των χρήσεων γης.

Πέρα από την δηλωμένη κάθετη αντίθεσή μας στην εκποίηση ενός υπερπολύτιμου στοιχείου δημόσιας περιουσίας, η παραπάνω πληροφορία παραπέμπει ευθέως σε σκάνδαλο, γιατί οι αλλαγές χρήσεων γης σχεδιάζεται να υλοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης. Η ανέγερση πολυτελών κατοικιών θα δώσει μεγάλα κέρδη στους “επενδυτές”, που θα έχουν αγοράσει την έκταση σε τιμή που δεν συνυπολογίζει τις αλλαγές στην χρήση γης. Προφανώς, όσοι έχουν “εσωτερική πληροφόρηση” για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, αποκτούν ισχυρό προβάδισμα στον διαγωνισμό.

Το πλήγμα για το δημόσιο συμφέρον είναι διπλό, καθώς αντί να προστατευτεί η μοναδική αυτή περιοχή, πωλείται με βιαστικές, αδιαφανείς διαδικασίες, με οσμή σκανδάλου και μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση κερδοσκοπικών συμφερόντων.

Για το παραπάνω θέμα διατάχθηκε στις 3-12-2013 και βρίσκεται σε εξέλιξη κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα. Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης εκ των πραγμάτων θέτει σε αμφισβήτηση την όλη διαδικασία πώλησης της περιοχής του Αστέρα Βουλιαγμένης.

 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

— Με βάση τα παραπάνω στοιχεία που μαρτυρούν προχειρότητα και ύποπτη σκοπιμότητα στην διαδικασία και με δεδομένη πλέον και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, προτίθεται η κυβέρνηση να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την πώληση της περιοχής του Αστέρα Βουλιαγμένης, ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον;

— Πώς προτίθεται η κυβέρνηση να προστατεύσει τον μοναδικό χαρακτήρα της περιοχής του Αστέρα ως υπερπολύτιμο στοιχείο δημόσιας περιουσίας;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

Δημήτριος Παπαδημούλης

Αθανάσιος Αθανασίου

Ηρώ Διώτη

Μιχαήλ Κριτσωτάκης

Αλέξιος Μητρόπουλος

Γεώργιος Πάντζας

Γεώργιος Σταθάκης

Δημήτρης Τσουκαλάς

 

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: