Δελτίο τύπου – Η συγκυβέρνηση πτώχευσε τον αθλητισμό στην Ελλάδα

 logosyriza2

Δελτίο τύπου

Η συγκυβέρνηση πτώχευσε τον αθλητισμό στην Ελλάδα

 

Με τον Προϋπολογισμό του 2014, η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την ευγενή στήριξη συγγενών και μη, πολιτικών δυνάμεων, πτωχεύει τον Αθλητισμό. Τον παραδίδει στην ιδιωτική αγορά, με αντάλλαγμα την ίδια της την επιβίωση. Συνεχίζει και εφαρμόζει το νεοφιλελεύθερο σχεδιασμό της, κάτω από μια οπτική άγριας κερδοσκοπίας, η οποία μετατρέπει τον αθλητισμό από δημόσιο αγαθό, σε εμπορικό προϊόν για λίγους.

Η ισοπέδωση των Αθλητικών Ομοσπονδιών, των Ενώσεων και των Αθλητικών Σωματείων, η συρρίκνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα υπό εξαφάνιση προγράμματα μαζικού αθλητισμού, η καταρράκωση του αθλητισμού στην εκπαίδευση, με την δραστική μείωση των ωρών της φυσικής αγωγής στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, η πλήρης εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων, η ισοπέδωση της ΓΓΑ με τις απολύσεις προσωπικού, υ υποβάθμιση του ΕΣΚΑΝ και κατ’ επέκταση του εργαστηρίου Αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ, αποτυπώνονται με τραγικούς αριθμούς στον μαύρο για την ελληνική κοινωνία προϋπολογισμό του 2014.

Με «ευαγγέλιο» το μοντέλο με το οποίο ξεπουλήθηκε ο ΟΠΑΠ, η συγκυβέρνηση πιστή στην νεοφιλελεύθερη και μνημονιακή οδό, δρομολογεί την εκποίηση αθλητικών υποδομών για το 2014, που σήμερα φιγουράρουν ψηλά στην λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, του μεγαλύτερου εκτροφείου διαφθοράς και διαπλοκής, που υλοποιεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έγινε ποτέ.

Την ίδια στιγμή, το σάπιο σύστημα του επαγγελματικού αθλητισμού το οποίο επιβιώνει αυθαιρετώντας, εξακολουθεί και απομυζά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τον πλούτο του ελληνικού λαού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Πρόθεση για δράσεις αντιμετώπισης και εξάλειψης της χειραγώγησης αγώνων, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, του ντόπινγκ, της εκτροφής παρακρατικών μηχανισμών, των ανεξέλεγκτων φαινομένων κοινωνικής βίας, της ευνοϊκής μεταχείρισης των μεγαλοπαραγόντων που λυμαίνονται τον επαγγελματικό αθλητισμό, δεν αποτυπώνονται πουθενά στην κυβερνητική πολιτική.

Η τροϊκανή συγκυβέρνηση τελειώνει. Τα αποτελέσματα των πολιτικών της θα ταλαιπωρούν τον ελληνικό αθλητισμό για μεγάλο διάστημα. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα ενιαίο, κοινωνικό και δημοκρατικό σύστημα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με σαφή πολιτικά, κοινωνικά και ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά, με ενίσχυση του αθλητισμού στην εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Απαιτούνται ριζικές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα του αθλητικού μοντέλου, που μόνο η πολιτική ανατροπή και η κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να εγγυηθεί.

4-12-2013                                Tμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ

                                                Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου                  

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: