Ομιλία στο ΝΣΧ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης 7/11/2013

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πρώτα από όλα θέλω να αναφερθώ στα σοβαρά γεγονότα που συμβαίνουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και να καταγγείλω τον κ. Δένδια που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν αξημέρωτα στους χώρους της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

Ο κ. Δένδιας και οι συνεταίροι που κυβερνούν την Ελλάδα επιβάλλουν για άλλη μια φορά το νόμο και την τάξη έτσι όπως τον έχουν κόψει και τον έχουν ράψει τα αφεντικά τους, η Τρόικα δηλαδή. Ρίχνουν για άλλη μια φορά μαύρο πάνω στο μαύρο. Ήδη τριάμισι χρόνια τώρα έχουν ρίξει μαύρο στις ψυχές του ελληνικού λαού. Η πραγματική κατάληψη της ΕΡΤ ξεκίνησε σήμερα το πρωί στις 4.20΄.

Η Νέα Δημόσια Τηλεόραση καθρεφτίζει πλήρως την πολιτική παρακμή ενός καθεστώτος που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο ακραίο, όλο και πιο αυταρχικό.

Αναρωτιέμαι, πόσο ακόμα πιο χαμηλά μπορείτε να φτάσετε, κύριοι της Κυβέρνησης. Αφού πρώτα υφαρπάξατε το χρήμα του ελληνικού λαού, τώρα εισβάλλετε και στην αξιοπρέπεια του.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έρχομαι σε αυτό το νομοσχέδιο.

Αναρωτιέμαι, ποια είναι αυτή η μεταρρύθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση στο δημόσιο τομέα. Είναι η κατάργηση της μηχανογραφικής άδειας; Είναι η μείωση των αναρρωτικών αδειών ή η απαγόρευση των εκπαιδευτικών αδειών;

Θα ήθελα να σας πω σε αυτό το σημείο, κύριε Υπουργέ, ότι χθες κατά την τοποθέτησή σας, σας άκουσα να αναρωτιέστε, αν θα πρέπει η εκπαιδευτική άδεια να είναι σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού.

Θέλω να σας πω, κύριε Υπουργέ, ότι η δαπάνη αυτή δεν είναι εις βάρος του Προϋπολογισμού. Αντίθετα, η δαπάνη αυτή είναι σε βάρος της συνταγής της λιτότητας που έχετε επιβάλλει στον ελληνικό λαό από το πρώτο κιόλας μνημόνιο που ο Πρόεδρός σας κατέκρινε μιλώντας για τη «συνταγή του λάθους» στα διάφορα «Ζάππεια».

Κλείνω την παρένθεση και επανέρχομαι στο νομοσχέδιο και συγκεκριμένα στις τροπολογίες.

Αλήθεια, κύριε Υπουργέ, εσείς που έχετε ως κύρια αποστολή να απολύσετε κόσμο από τη δημόσια διοίκηση, με απόφαση σας θα διορίσετε τους διακριθέντες αθλητές που έτυχαν διάκρισης πριν το 2009;

Γιατί αυτό λέει η τροπολογία 921/33 στην παράγραφο 2.

Τότε πείτε σε όλους αυτούς που διακρίθηκαν σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις και σήκωσαν ψηλά τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός, ότι προχωράτε στο διορισμό τους άμεσα. Σας προκαλούμε, θα μας βρείτε σύμφωνους. Γιατί εμείς θεωρούμε ότι η ρύθμιση αυτή είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ και ο λόγος είναι ότι κάποιος διαβάζοντάς τη μένει με την εντύπωση ότι έρχονται διορισμοί. Αν ανατρέξει, όμως, στην αιτιολογική έκθεση, θα διαβάσει ότι ο διορισμός θα ολοκληρωθεί λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν στο δημόσιο τομέα. Εδώ, λοιπόν, κρύβεται η κοροϊδία. Εξαγγέλλετε διορισμούς την ίδια ώρα που οι πραγματικές ανάγκες, κατά τη δική σας τροϊκανή ερμηνεία, είναι οι απολύσεις στο δημόσιο, την ίδια ώρα που βγάζετε σε διαθεσιμότητα τους διορισμένους διακριθέντες αθλητές. Άρα, λοιπόν, για ποιους διορισμούς μιλάτε; Συνεχίζετε να εμπαίζετε τους ίδιους ανθρώπους που όταν πέτυχαν τη διάκριση, έτρεχε σύσσωμη η Κυβέρνησή σας να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό, έχει την υποχρέωση να σέβεται και να στηρίζει όλους αυτούς που σήκωσαν τη σημαία της σε αθλητικές διοργανώσεις, όπως το κάνουμε εμείς με την τροπολογία που κατέθεσαν Βουλευτές μας για τους διακριθέντες αθλητές που εσείς δεν εξαιρείτε από τη διαθεσιμότητα.

Έρχομαι τώρα στην άλλη τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται μια μεγάλη αδικία που οι δικές σας κυβερνήσεις δημιούργησαν, μια αδικία που κρατούσε σε ομηρία εκατοντάδες μαθητές με αθλητικές διακρίσεις εμποδίζοντάς τους να κάνουν χρήση της μοριοδότησης και να εγγραφούν στο πανεπιστήμιο.

Σήμερα, λοιπόν, έρχεστε -πολύ ορθώς- και καταργείτε για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος την προϋπόθεση του ενεργού αθλητή. Κάνετε, όμως, κι ένα βήμα παραπέρα, θαρραλέο θα το έλεγα για τα δεδομένα σας. Αναγνωρίζετε, δηλαδή, τη διάκριση στους πανελλήνιους αγώνες ανεξάρτητα αν συμμετείχαν ομογενείς ή αλλοδαποί αθλητές. Αυτό που δεν κάνετε, όμως, είναι να διευρύνετε τη διάταξη αυτή που λέει «πέραν της λήξης της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013».

Αντί, λοιπόν, να ενθαρρύνετε τα παιδιά από οικογένειες μεταναστών να αθλούνται και να συμμετέχουν σε ερασιτεχνικούς αγώνες και να διακρίνονται, προκρίνετε τον αθλητισμό μόνο για Έλληνες, όπως κάποιοι άλλοι προκρίνουν τη διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες. Είσαστε, δηλαδή, περίπου στην ίδια γραμμή. Αναδεικνύετε για άλλη μία φορά την αντίληψη της Κυβέρνησής σας που αντιμετωπίζει τα παιδιά των μεταναστών σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Κύριε Υπουργέ, την τροπολογία για τη μοριοδότηση των διακριθέντων αθλητών θα μπορούσαμε να τη στηρίξουμε, με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα απαλειφθεί ο χρονικός περιορισμός που θέτετε σχετικά με τη συμμετοχή αλλοδαπών αθλητών στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Κλείνω λέγοντας το εξής: Ο αθλητισμός σήμερα στη χώρα που κάποτε γκρέμιζε τείχη για να υποδεχθεί τους Ολυμπιονίκες της έχει πέσει θύμα των μνημονιακών σας πολιτικών, των μνημονίων που υπαγορεύουν ότι ο αθλητισμός είναι κάτι περιττό για τη χώρα. Απαντώ, λοιπόν, σε όλους αυτούς που στηρίζουν τις ξένες κερδοσκοπικές ντιρεκτίβες, ότι περιττά για τη χώρα είναι τα μνημόνια, η τρόικα και όλοι αυτοί που καταστρέφουν τον αθλητισμό.

Τέλος, θέλω να πω, ότι ο Πρόεδρός σας, ο κ. Σαμαράς, εξαγγέλλει το wi-fi. Τι να το κάνει, κύριε Σαμαρα, ο λαός μας το wi-fi όταν δεν έχει να φάει;

Ευχαριστώ πολύ.

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: