ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Γ. Πάντζας: «Η πραγματική κατάληψη της ΕΡΤ ξεκίνησε σήμερα 7/11 στις 4.20΄ τα χαράματα»

 logosyriza2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8/11/2013

Γ. Πάντζας: «Η πραγματική κατάληψη της ΕΡΤ ξεκίνησε σήμερα 7/11 στις 4.20΄ τα χαράματα»

Στη συζήτηση επί των άρθρων του Σχεδίου Νόμου του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Πάντζας και ειδικότερα στις δύο Υπουργικές τροπολογίες που αφορούν στον Αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ανέφερε ότι η τροπολογία που αφορά, μεταξύ άλλων, στο διορισμό των διακριθέντων αθλητών στο δημόσιο είναι επικοινωνιακό τρικ. «Εξαγγέλλετε διορισμούς την ίδια ώρα που οι πραγματικές ανάγκες, κατά τη δική σας τροϊκανή ερμηνεία, είναι οι απολύσεις στο δημόσιο, την ίδια ώρα που βγάζετε σε διαθεσιμότητα τους διορισμένους διακριθέντες αθλητές. Άρα, λοιπόν, για ποιους διορισμούς μιλάτε; Συνεχίζετε να εμπαίζετε τους ίδιους ανθρώπους που όταν πέτυχαν τη διάκριση, έτρεχε σύσσωμη η Κυβέρνησή σας να φωτογραφηθεί μαζί τους» ανέφερε ο Βουλευτής.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι «Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό, έχει την υποχρέωση να σέβεται και να στηρίζει όλους αυτούς που σήκωσαν τη σημαία της σε αθλητικές διοργανώσεις, όπως το κάνουμε εμείς με την τροπολογία που κατέθεσαν Βουλευτές μας για τους διακριθέντες αθλητές που εσείς δεν εξαιρείτε από τη διαθεσιμότητα.» Σημειώνεται ότι η τροπολογία αυτή έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό.

Σχετικά με την τροπολογία που αφορά στην εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και με την οποία καταργείται για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος η προϋπόθεση του ενεργού αθλητή ο Γ. Πάντζας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Αναγνωρίζετε τη διάκριση στους πανελλήνιους αγώνες ανεξάρτητα αν συμμετείχαν ομογενείς ή αλλοδαποί αθλητές. Αυτό που δεν κάνετε, όμως, είναι να διευρύνετε τη διάταξη αυτή που λέει «πέραν της λήξης της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013». Αντί, λοιπόν, να ενθαρρύνετε τα παιδιά από οικογένειες μεταναστών να αθλούνται και να συμμετέχουν σε ερασιτεχνικούς αγώνες και να διακρίνονται, προκρίνετε τον αθλητισμό «μόνο για Έλληνες», όπως κάποιοι άλλοι προκρίνουν τη διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες». Είσαστε, δηλαδή, περίπου στην ίδια γραμμή. Αναδεικνύετε για άλλη μία φορά την αντίληψη της Κυβέρνησής σας που αντιμετωπίζει τα παιδιά των μεταναστών σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού.»

Πέραν των τροπολογιών, ο Βουλευτής σχολίασε και την αυταρχική και αντιδημοκρατική επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, καταγγέλλοντας τον Ν. Δένδια. «Ο κ. Δένδιας και οι συνεταίροι του που κυβερνούν την Ελλάδα, επιβάλλουν για άλλη μια φορά «το νόμο και την τάξη» έτσι όπως τον έχουν κόψει και τον έχουν ράψει τα αφεντικά τους, η Τρόικα δηλαδή. Ρίχνουν για άλλη μια φορά μαύρο πάνω στο μαύρο. Ήδη τριάμισι χρόνια τώρα έχουν ρίξει μαύρο στις ψυχές του ελληνικού λαού. Η πραγματική κατάληψη της ΕΡΤ ξεκίνησε σήμερα το πρωί στις 4.20΄.» ανέφερε.

Κλείνοντας, απευθυνόμενος στον μονίμως απόντα από τη Βουλή Πρωθυπουργό και σχετικά με τις υποσχέσεις του για δωρεάν ασύρματο διαδίκτυο ανέφερε «Τέλος, θέλω να πω, ότι ο Πρόεδρός σας, ο κ. Σαμαράς, εξαγγέλλει το wi-fi. Τι να το κάνει, κύριε Σαμαρα, ο λαός μας το wi-fi όταν δεν έχει να φάει;»

Το video και το πλήρες κείμενο της ομιλίας έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση: http://wp.me/p2VOlQ-6U

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: