ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΡΩΤΗΣΗ – «Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας απειλείται με έξωση και οι αρμόδιοι Υπουργοί της γυρίζουν την πλάτη»

 logosyriza

Αθήνα, 25/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας απειλείται με έξωση και οι αρμόδιοι Υπουργοί της γυρίζουν την πλάτη»

Ερώτηση με θέμα την απειλή έξωσης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας από τα γραφεία της στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού από την «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.», κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομικών, ζητώντας τους να παρέμβουν άμεσα, για να λυθεί το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι, ύστερα από εξώδικο της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.», στην οποία ανήκει το πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού και της οποίας οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., η ΚΟΕ καλείται άμεσα να εκκενώσει το συγκεκριμένο χώρο όπου έχει και τα γραφεία της.

Υπενθυμίζεται ότι το 2002, λόγω των ολυμπιακών έργων στο ΟΑΚΑ, η ΚΟΕ υποχρεώθηκε να μετακομίσει σε χώρο του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου και να διαμορφώσει εκεί το χώρο των σημερινών γραφείων της, διαδικασία που έγινε με έξοδα από τον Προϋπολογισμό της. Επισημαίνεται ότι, η επιχορήγηση προς την ΚΟΕ ολοένα και μειώνεται (-70% τα τελευταία χρόνια) με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία, που είναι μία από τις κορυφαίες ομοσπονδίες της χώρας με πλήθος διακρίσεων σε διεθνείς διοργανώσεις και μεγάλο αριθμό Μεταλλίων, να αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και να τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του προγραμματισμού της για τη νέα αγωνιστική περίοδο την οποία ήδη διανύουμε.

Οι Βουλευτές υπερτονίζουν ότι, η στήριξη του Αθλητισμού αποτελεί Συνταγματική υποχρέωση για την Πολιτεία μέσω αναπτυξιακών δράσεων και παρεμβάσεων και όχι μέσω συγχαρητήριων μηνυμάτων, ή μέσω χειραψιών και φωτογραφήσεων με αφορμή κάποιας επιτυχίας ή διάκρισης. Επίσης, οι Βουλευτές υπογραμμίζουν ότι η οικονομική δυσπραγία, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, έχει οδηγήσει τον Αθλητισμό στη συρρίκνωσή του.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές Πάντζας Γιώργος, Δριτσέλη Παναγιώτα, Κανελλοπούλου Μαρία και Στρατούλης Δημήτρης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κκ. Υπουργούς:

–          Πολιτισμού και Αθλητισμού

–          Οικονομικών

 

Θέμα: «Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας απειλείται με έξωση από τα γραφεία της»

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ), μία από τις κορυφαίες ομοσπονδίες της χώρας, που συγκέντρωσε 29 μετάλλια από τα 95 συνολικά του Ελληνικού Αθλητισμού το 2012, 30 μετάλλια το 2013 έως τώρα και με πλήθος διακρίσεων σε διεθνείς διοργανώσεις, απειλείται με έξωση από τα γραφεία της στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Συγκεκριμένα, η «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ- Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου» απέστειλε στις 3 Οκτωβρίου 2013 εξώδικη πρόσκληση προς την ΚΟΕ, στην οποία αναφέρεται ότι : «Σε συνέχεια της από 9/7/2013 εξωδίκου προσκλήσεως μας θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι παρήλθε η δίμηνη προθεσμία την οποία σας είχαμε ορίσει, προκειμένου να εκκενώσετε και να αποδώσετε στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ κάθε χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, αλλά και κάθε άλλο χώρο σε έκταση αρμοδιότητας μας, τον οποίο κατέχετε και νέμεσθε, μέχρι σήμερα. Κατόπιν τούτου σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μας αποδώσετε το σύνολο των χώρων αυτών, ελεύθερους προς χρήση. Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος μας, ιδίως αποζημίωσης για τη μέχρι τώρα χρήση των ως άνω χώρων και εγκαταστάσεων εκ μέρους σας, αρμόδιος επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες ….».

Υπενθυμίζεται ότι το 2002, λόγω των ολυμπιακών έργων στο ΟΑΚΑ, η ΚΟΕ υποχρεώθηκε να μετακομίσει σε χώρο του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου και να διαμορφώσει εκεί το χώρο των σημερινών γραφείων της. Η διαδικασία αυτή έγινε με έξοδα από τον Προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας, καθώς η Πολιτεία δεν κατέβαλε ποτέ το σχετικό ποσό που όφειλε. Επίσης, η επιχορήγηση προς την ΚΟΕ ολοένα και μειώνεται (-70% τα τελευταία χρόνια) με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και να τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του προγραμματισμού της για τη νέα αγωνιστική περίοδο την οποία ήδη διανύουμε.

Δεδομένου ότι, η Πολιτεία, βάσει της Συνταγματικής της υποχρέωσης, οφείλει να στηρίζει τον Αθλητισμό μέσω αναπτυξιακών δράσεων και παρεμβάσεων και όχι μέσω συγχαρητήριων μηνυμάτων, ή μέσω χειραψιών και φωτογραφήσεων με αφορμή κάποιας επιτυχίας ή διάκρισης, καθώς και δεδομένης της την οικονομικής δυσπραγίας, απόρροια των μνημονιακών πολιτικών που στόχο έχουν την συρρίκνωση του Αθλητισμού,

ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:
 

Προτίθενται να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα της εγκατάστασης των γραφείων της ΚΟΕ στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού, το οποίο ανήκει στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.», της οποίας οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., δεδομένης της κρισιμότητας της όλης κατάστασης;

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: