ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Γιώργος Πάντζας: «Το πολυτιμότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά μας, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην απελπισία και την αμορφωσιά.»

logosyriza 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24/9/2013

Γιώργος Πάντζας: «Το πολυτιμότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά μας, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην απελπισία και την αμορφωσιά.»

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Πάντζας, με θέμα τα εκπαιδευτικά κενά στα Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Αττικής.

 

Με την ερώτησή του, ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να τον ενημερώσει για το πότε και με ποιο τρόπο σκοπεύει να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στο 2ο Δημοτικό της Νέας Περάμου αλλά και γενικά στα Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Αττικής.

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

 

«Με την εφαρμοζόμενη από την κυβέρνηση των συνεταίρων μνημονιακή πολιτική, για πέμπτη συνεχή χρονιά, η εκπαίδευση στη χώρα μας οδηγείται στο απόλυτο αδιέξοδο. Ότι έχει κατακτηθεί σε διάστημα πολλών ετών και με πολλούς αγώνες, απαξιώνεται ή καταργείται.

 

Συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, κατάργηση όσων υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης έχουν απομείνει. Σχολικά κτίρια – κουφάρια, χωρίς θέρμανση, χωρίς καθαρισμό, χωρίς ολοήμερο πρόγραμμα, χωρίς σχολικούς φύλακες.

 

Χωρίς εκπαιδευτικούς.

 

Το πολυτιμότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά μας, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην απελπισία και την αμορφωσιά.

 

Στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής της Δυτικής Αττικής, τα κενά των Δασκάλων του κανονικού προγράμματος πλησιάζουν τα 80. Ειδικότερα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου, στο οποίο φοιτούν 235 μαθητές, απουσιάζουν 8 Δάσκαλοι από το κανονικό πρόγραμμα. Το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό, 4 Δάσκαλοι και 1 Γυμναστής, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του συνόλου των μαθητών, οι περισσότεροι από τους οποίους παραμένουν στα σπίτια τους.»

 Την ερώτηση μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο : http://wp.me/p2VOlQ-5P

Πολιτικό Γραφείο

Γιώργου Πάντζα

Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Τηλ. 210 3708387

E-mail: gpantzas@parliament.gr

Blog: https://gpantzas.wordpress.com/

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: