ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΡΩΤΗΣΗ – ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

 logosyriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4/7/2013

 

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

 

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας και 4 ακόμα Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., για την Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας, με την οποία ζητούν από τον Υπουργό Υγείας να ενισχύσει άμεσα με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό την κλινική. Αφορμή για την ερώτηση στάθηκε η απόφαση της Διοίκησης του Ασκληπιείου Βούλας να αποσύρει την Παιδιατρική Κλινική από τη Γενική Εφημερία του Νοσοκομείου, λόγω έλλειψης ιατρών.

«Είχαμε ήδη επισημάνει το πρόβλημα από τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν συναντηθήκαμε με τη Διοίκηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο Νοσοκομείο. Τις ίδιες επισημάνσεις έχει κάνει επανειλημμένως η Διευθύντρια της κλινικής αλλά και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Είναι ντροπή η υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών μας να θυσιάζεται στο βωμό των μνημονίων.», δήλωσε ο Βουλευτής.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας, Κώστας Ζαχαριάς, Ανδρέας Ξανθός, Νίκος Μιχαλάκης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Πολιτικό Γραφείο

Γιώργου Πάντζα

Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ

Τηλ. 210 3708387

E-mail: gpantzas@parliament.gr

Blog: https://gpantzas.wordpress.com/

 Αθήνα, 4/7/2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Διατήρηση της εφημερίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Ασκληπιείου Βούλας και ενίσχυση της μονάδας»

Η Παιδιατρική μονάδα του Ασκληπιείου Βούλας, της οποίας τη λειτουργία διατηρούν με νύχια και με δόντια τον τελευταίο καιρό οι δυο εναπομείναντες ιατροί, αντί να αναβαθμιστεί, αποσύρεται από τη Γενική Εφημερία του Ασκληπιείου Βούλας με απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου, λόγω έλλειψης ιατρών, οδηγώντας έτσι σε περαιτέρω συρρίκνωση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας.

Συγκεκριμένα, μέχρι τη δημοσίευση των νέων οργανισμών των νοσοκομείων, η Παιδιατρική κλινική είχε έξι παιδίατρους. Με το νέο οργανισμό τυπικά οι θέσεις έγιναν τέσσερις, με τις δύο από αυτές να παραμένουν δεσμευμένες, έως ότου στελεχωθούν με διαδικασίες προκηρύξεων και κρίσεων ιατρών. Στην ουσία η παιδιατρική κλινική έμεινε με δύο ιατρούς, τη Διευθύντρια, η οποία είναι και η μοναδική που υπηρετεί ως μόνιμη αλλά συνταξιοδοτείται στο τέλος του έτους, καθώς και έναν επικουρικό ιατρό. Είναι προφανές ότι, με δύο μόνο ιατρούς, ανεξάρτητα από την τεράστια προσπάθεια που οι ίδιοι καταβάλλουν, η κλινική αδυνατεί πλέον να καλύψει τις απογευματινές ανάγκες της μεγάλης εφημερίας.

Επισημαίνεται ότι η Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας, μαζί με το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», τις ημέρες που εφημερεύει δέχεται από 22 μέχρι 50 παιδιά απ’ τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο. Τις υπόλοιπες ημέρες οι εφημερίες για παιδιατρικά περιστατικά καλύπτονται από το Τζάνειο, το Κρατικό Νίκαιας και το Αττικόν. Κατά συνέπεια, τα παιδιά από αυτές τις περιοχές δεν θα μπορούν, οκτώ φορές το μήνα, να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας στην ώρα της ανάγκης, εφόσον παροπλιστεί η λεγόμενη μεγάλη εφημερία της Παιδιατρικής κλινικής με τεράστιο κίνδυνο στην υγεία των παιδιών αυτών.

Η συγκεκριμένη κλινική κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της έχει εξυπηρετήσει και σώσει χιλιάδες παιδιά και έχει πάρει αριστεία από ειδικούς του εξωτερικού. Ωστόσο, τα διαβήματα της Διευθύντριας προς τη Διοίκηση αλλά και οι εκπεφρασμένες απόψεις των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων για τις μεγάλες ελλείψεις του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, αγνοήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις με αποτέλεσμα η Παιδιατρική κλινική να φτάσει στη σημερινή κατάσταση.

Επισημαίνεται ότι εάν άμεσα δεν συμπληρωθούν οι κενές θέσεις 2 παιδιάτρων, τότε η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι το κλείσιμο της κλινικής.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεται να ενισχύσει άμεσα την Παιδιατρική κλινική του Ασκληπιείου Βούλας αλλά και το ίδιο το Νοσοκομείο με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, χωρίς να αποδυναμώσει τις υπάρχουσες δομές υγείας που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διασφαλισθεί η εφημερία της κλινικής και κατά συνέπεια να προστατευθεί η υγεία των παιδιών;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

Γιώργος Πάντζας

Κώστας Ζαχαριάς

 

Ανδρέας Ξανθός

 

Νίκος Μιχαλάκης

 

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: