ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ : «Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ»

 logosyriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20/6/2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ : «Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ»

Τον κίνδυνο να μη μπορεί να λειτουργήσει, έστω και στοιχειωδώς, την επόμενη σχολική χρονιά η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση της χώρας λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών και υποστηρικτικού προσωπικού επισημαίνει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας, ερώτηση την οποία συνυπογράφουν και άλλοι 10 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.

Στην Ερώτησή του ο Βουλευτής υπενθυμίζει τις Συνταγματικές επιταγές, τις Διεθνείς Συμβάσεις και τη δέσμευση της Πολιτείας «να κατοχυρώνει και να αναβαθμίζει διαρκώς τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ως αναπόσπαστο μέρος της υποχρεωτικής και δωρεάν δημόσιας παιδείας και να μεριμνά για την παροχή δωρεάν δημόσιας ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στους αναπήρους όλων των ηλικιών και για όλα τα στάδια και τις εκπαιδευτικές βαθμίδες».

Όμως, η μνημονιακή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης παραβιάζει όλες τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις του Κράτους, κάθε διακηρυγμένη αξία και αρχή και υποβαθμίζει την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Παιδείας ζήτησε από τους Υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μόνο 2.000 πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, για πρόσληψη αναπληρωτών που θα καλύψουν τις ανάγκες του συνόλου της εκπαίδευσης. Όμως από αυτές τις 2.000 πιστώσεις κανείς δεν γνωρίζει πόσες (από ελάχιστες ως καθόλου) θα διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Θα πρέπει επομένως, οι ανάγκες αυτές να καλυφθούν με προγράμματα ΕΣΠΑ, τα οποία όμως, δεν προβλέπουν την πρόσληψη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Για παράδειγμα, οι Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, δεν συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα ΕΣΠΑ. Επομένως, θα πρέπει να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους μόνο μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος ενώ προβλέπει 2000 πιστώσεις για το σύνολο της εκπαίδευσης, μόνο για την Ειδική Αγωγή απαιτείται η πρόσληψη χιλίων (1000) τουλάχιστον αναπληρωτών μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, προκειμένου να λειτουργήσει στοιχειωδώς την επόμενη σχολική χρονιά.

Με δεδομένα τα παραπάνω, οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. ζητούν να ενημερωθούν από τον Υπουργό Παιδείας πόσες πιστώσεις προτίθεται να διαθέσει από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να προσληφθούν αναπληρωτές που θα καλύψουν τις ανάγκες των δομών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Επίσης τον ερωτούν εάν προτίθεται να καλύψει το σύνολο των αναγκών σε Εκπαιδευτικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου αλλά και με ποιον τρόπο θα καλύψει συνολικά τις ανάγκες των Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και των Ειδικών Σχολείων σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Την Ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας, Τάσος Κουράκης, Γιάννης Αμανατίδης, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Μαντάς, Τζένη Βαμβακά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Νίκος Συρμαλένιος και Θεανώ Φωτίου.

 

Πολιτικό Γραφείο

Γιώργου Πάντζα

Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ

Τηλ. 210 3708387

E-mail: gpantzas@parliament.gr

Blog: https://gpantzas.wordpress.com

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: