ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

 logosyriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11/6/2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ερώτηση, προς τον Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας, με θέμα τη μείωση των τιμών ζώνης, και συνεπώς των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

Ο Βουλευτής ζητά να αναπροσαρμοστούν οι τιμές ζώνης στις περιοχές του Δήμου σε αυτές που ίσχυαν το 2005, εν όψει και των αναμενόμενων φορολογικών ρυθμίσεων.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, παρατηρούνται διαφορετικές τιμές ζώνης σε 9 περιοχές της Ραφήνας και σε 5 περιοχές του Πικερμίου. Αυτό οδηγεί κατά συνέπεια σε διαφορετική αντικειμενική αξία ακινήτων. Το 2006 οι τιμές ζώνης στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου υπέστησαν αύξηση σε ποσοστό που έφθασε σε ορισμένες περιοχές, όπως ο Ν. Βουτζάς, το 30%. Εν συνεχεία το 2007 υπέστησαν νέα αύξηση σε ποσοστό που σε κάποιες περιοχές, όπως το Ντράφι, η Καλλιτεχνούπολη και ο Ν. Βουτζάς, έφτασε το 40%.

Από τις υπέρμετρες αυτές διαδοχικές αυξήσεις προέκυψαν οι τιμές ζώνης που ισχύουν σήμερα στις περιοχές του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου. Στη σημερινή όμως, εξαιρετικά δυσμενή πραγματικότητα που οι μνημονιακές πολιτικές έχουν μηδενίσει κάθε επενδυτική τάση σε ακίνητα, η πραγματική αξία αυτών των ακινήτων είναι σήμερα πολύ μικρότερη από αυτήν του 2005 και φθίνει συνεχώς.

Εν όψει της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, βάσει των οποίων θα καθοριστεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων και με δεδομένο το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες τιμές ζώνης των περιοχών του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου αυτή τη στιγμή είναι εντελώς εξωπραγματικές και ιδιαίτερα επιζήμιες για τους δημότες του, απαιτείται η αναπροσαρμογή τους.»

Πολιτικό Γραφείο

Γιώργου Πάντζα

Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ

Τηλ. 210 3708387

E-mail: gpantzas@parliament.gr

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: