ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Γ. ΠΑΝΤΖΑΣ: ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

logosyriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Αθήνα, 05/02/2013

Γ. ΠΑΝΤΖΑΣ: ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

 

Σε ακόμα μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, έδωσε το «παρών» ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιώργος Πάντζας.

 

Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προγραμματισμένης από την Περιφέρεια Αττικής δημοπράτησης, του σχεδίου του  κ. Γιάννη Σγουρού που προωθεί την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή της Φυλής, με την διαδικασία των Σ.Δ.Ι.Τ. για 27 χρόνια, στα μεγάλα επιχειρηματικά εργολαβικά και εκδοτικά συμφέροντα.

 

Ο Bουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ., με την παρουσία του, υπογράμμισε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στα σχέδια τόσο της Περιφέρειας Αττικής όσο και της τρικομματικής συγκυβέρνησης, για τον Περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα.

 

Για άλλη μια φορά, ο κύριος Πάντζας υποστήριξε ότι οι προωθούμενες από την τρικομματική συγκυβέρνηση συμπράξεις, θα εκτινάξουν στα ύψη τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών προς όφελος των εργολάβων. Επίσης, τόνισε ότι το εν λόγω μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων είναι παρωχημένο και προωθεί εγκαταστάσεις μονάδων μεγάλης κλίμακας, για την επεξεργασία σύμμεικτων απορριμμάτων με σκοπό τη παραγωγή ενέργειας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην καύση.

 

«Αυτή η μέθοδος είναι καταστροφική για το περιβάλλον και ξεκαθαρίζω ότι μία κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα αποδεχθεί τις όποιες παρεμβάσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Ειδικά όταν πρόκειται για περιοχές, όπως η πολύπαθη περιοχή της Φυλής η οποία έχει μετατραπεί σε εργοστάσιο εξασθενούς χρωμίου από τις είδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις..», τόνισε.

 

Ειδικά για την  περιοχή της Φυλής, επεσήμανε, ότι απαιτείται να μην εγκατασταθούν νέες μονάδες. Αντίθετα να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, με μείωση του όγκου απορριμμάτων που θα πηγαίνουν για ταφή για όσο διάστημα λειτουργεί η εγκατάσταση. Παράλληλα υποστήριξε, ότι είναι αναγκαία η ένταξη της ΟΕΔΑ Φυλής και της ευρύτερης περιοχής σε άμεσο πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης.

 

«Εάν όμως μιλάμε για ειλημμένες αποφάσεις, προκειμένου να διαφυλάξουμε τους Δήμους, προτείνω στους δημότες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των δημοτών της Κερατέας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει..», επανέλαβε ο Βουλευτής Αττικής.

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: