Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Η επιστροφή της ‘’Επάρατης Δεξιάς’’, μέρος δεύτερο

 

Πριν από ένα χρόνο περίπου, σε συνέντευξή μου στην Αυγή είχα αναφερθεί στην επιστροφή της παλιάς επάρατης δεξιάς με αφορμή την τότε συγκυβέρνηση  ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ. «Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ σημαίνει την επιστροφή της παλαιάς «επάρατης δεξιάς» που γνωρίσαμε όλοι τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Αυτή η κυβέρνηση και τα κόμματα που συμμετέχουν είναι πειθήνια όργανα των γκάνγκστερ τοκογλύφων των τραπεζών και της πλουτοκρατίας και κυρίως είναι οι δοσίλογοι που παρέδωσαν την εθνική μας ανεξαρτησία στους Μέρκελ – Σαρκοζί. Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο εκτελεστής της δανειακής σύμβασης και εγγυητής ότι οι τοκογλύφοι θα πάρουν τα λεφτά τους, έστω κι αν ο εργαζόμενος ελληνικός λαός πεθαίνει από την πείνα. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κατέστρεψαν την Ελλάδα οικονομικά – κοινωνικά – ηθικά, περιβαλλοντικά. Μας οδήγησαν στη χρεωκοπία και στην πτώχευση και σήμερα παρουσιάζονται σαν σωτήρες της πατρίδας, αφού προηγουμένως μας κατέκλεψαν με δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα χωρίς κανείς να πάει φυλακή και να επιστρέψει τα κλεμμένα…»(11/12/2011).

Τι έχει αλλάξει σήμερα ένα χρόνο μετά; Το πρόσωπο ή ο  φερετζές. Η επάρατη δεξιά, σήμερα, αντί για τον Παπαδήμο έχει για ‘’φερετζέ’’ τον Αντώνη Σαμαρά. Ένα φερετζέ χρώματος ‘’χακί’’, – καθόλου περίεργο για την ιστορία της συντηρητικής παράταξης  –  ο οποίος με αντισυνταγματικά και πραξικοματικά μέτρα, προσπαθεί να υπερασπιστεί το μνημονιακό ενιαίο μισθολόγιο που του εισηγήθηκε η πλουτοκρατία του καπιταλισμού και τα τοκογλυφικά κέντρα, που σήμερα καταστρατηγούν και ακυρώνουν τα εργασιακά δικαιώματα όλων των κοινωνικών τάξεων. Τι ακριβώς όμως σημαίνει ‘’ ενιαίο μισθολόγιο’’;

Η απάντηση είναι πολύ απλή και περιγράφεται στο Μνημόνιο 3. Με απόλυτους αριθμούς, μιας και αρέσουν στο ‘’ελληνικό’’ οικονομικό επιτελείο, σημαίνει την μετάβαση του μισθού στα 300 με 400 ευρώ. Σημαίνει την απόλυτη εξαθλίωση του ελληνικού λαού, εν ονόματι της δήθεν χαμηλής ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Σημαίνει την «κινεζοποίηση» στους μισθούς και την κατάργηση στην πράξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Για αυτά αποκλειστικά κόπτεται ο κύριος Σαμαράς και η παρέα του, και όχι για το δικαίωμα του λαού να χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως ο ίδιος δήλωσε ως άλλος ηγεμών. Και σε αυτή την κατεύθυνση επιστρατεύεται όλη η θεωρία του ‘’δόγματος του σοκ’’ που θέλει τις κοινωνικές ομάδες να στρέφονται η μία απέναντι στην άλλη. Πάντα σε διατεταγμένη υπηρεσία με το διαπλεκόμενο, οικονομικό, πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο, να πρωτοστατεί και να μην παραλείπει να επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοφανή πολιτική σκληρότητα, με πόλεμο λάσπης, διαστρεβλώνοντας και πλαστογραφώντας τις θέσεις μας.

Το ενιαίο μισθολόγιο λοιπόν επιβλήθηκε στο ελληνικό λαό. Με  τρομοκρατικές επικοινωνιακές τακτικές, κατάφερε το συγκυβερνητικό ‘’Νταχάου’’, να περάσει ένα εμφυλιακό κλίμα στην κοινωνία και να επιβάλει στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας να το δεχτεί σχεδόν αδιαμαρτύρητα. Πέρασε στον Έλληνα την αντίληψη, ότι θα πρέπει να μάχεται όχι για τα κατεδαφισμένα δικαιώματά του, αλλά για το εάν ο διπλανός του τα διατηρεί. Όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα που πολλοί αναρωτιούνται γιατί οι εργαζόμενοι στο Μετρό να παραμείνουν εκτός ενιαίου μισθολογίου όταν αυτό ισχύει για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Θα τους απαντήσω λοιπόν ότι, το σωστό ερώτημα δεν είναι «γιατί εμείς και όχι αυτοί;» αλλά το τί μπορούμε να κάνουμε για να ανατρέψουμε την μνημονιακή λαίλαπα που θέλει μισθούς πείνας για ΟΛΟΥΣ.

Το γεγονός ότι σήμερα κάποιοι αντιστέκονται θα πρέπει να ωθήσει όλη την κοινωνία σε κοινό μέτωπο ενάντια στην ισοπέδωση. Οι κοινωνικές ομάδες που σήμερα διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία στους δρόμους, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό, εξυπηρετεί το συμφέρον της ίδιας της κοινωνίας, που τρία χρόνια τώρα από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των παραρτημάτων τους, οδηγείται στην απόλυτη φτωχοποίηση.

Ας αντιληφθούν λοιπόν κάποιοι, ότι η ‘’επάρατη δεξιά μέρος δεύτερον’’ της εποχής μας, των επιτάξεων και των μνημονίων, είναι η νόσος που θα οδηγήσει σε οριστικό θάνατο την κοινωνία.

Πάντως κοινή διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι ο Αντωνάκης Σαμαράς ξεπέρασε τον Γιωργάκη Παπανδρέου. Στην αναφορά του, ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανήκουν στον λαό δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Αυτό όμως που μένει να δούμε είναι ποια από αυτά τα ΜΜΜ, θα ξεπουλήσει τις επόμενες μέρες στα ιδιωτικά καπιταλιστικά συμφέροντα. Να του θυμίσω μόνο ότι τόσο ο ΟΣΕ, όσο και τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, και ο ελληνικός πλούτος, ανήκουν και αυτά στον ελληνικό λαό. Ας μην τα επικαλείται λοιπόν κατά το δοκούν. Αντωνάκη όχι άλλες κωλοτούμπες!

 

 

 

 

 

 

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: