ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: «ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ»

logosyriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 20/11/2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: «ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ»

 

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «6 μέρες» (Αρ. Φύλλου 07, σελ. 43) σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη λίμνη Μαραθώνα και με θέμα «Οι επιπτώσεις του Μεσοπρόθεσμου στη δημόσια υγεία και το πόσιμο νερό της Αττικής».

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Ελάχιστες ημέρες έχουν περάσει από την ψήφιση στη Βουλή του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222 τ.Α΄) «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016.», ο οποίος προβλέπει μεταξύ σωρείας αντιλαϊκών μέτρων, απολύσεις υπαλλήλων ΟΤΑ με τη μορφή «διαθεσιμότητας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του έντυπου τύπου «6 μέρες» (Αρ. Φύλλου 07, σελ. 43) η λίμνη Μαραθώνα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Σε αυτή την τραγική κατάσταση έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα πρόβλημα που αφορά στη διαθεσιμότητα 22 φυλάκων από τους 29 που ήταν υπεύθυνοι να επιτηρούν την περιοχή της τεχνητής Λίμνης. Η απομάκρυνση αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι εναπομείναντες 7 να παρακολουθούν έκταση συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων. Ως εκ τούτου, σε κάθε βάρδια, για όλη την έκταση είναι υπεύθυνοι μόλις 2 φύλακες.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ένα τεράστιο κενό ασφάλειας στη λεκάνη της τεχνητής λίμνης Μαραθώνα, καθώς είναι ανθρωπίνως αδύνατο να παρακολουθείται επαρκώς μια έκταση 20 – δύσβατων σε πολλά σημεία – χιλιομέτρων που περικλείει τις περιοχές του Αγ. Στεφάνου, του Καπανδριτίου, των Αφιδνών, του Βαρνάβα και του Μαραθώνα από προσωπικό που μειώθηκε κατά 60%.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι κτηνοτρόφοι και αγρότες εκμεταλλευόμενοι αυτό το κενό ασφάλειας, αυθαίρετα ξεφορτώνονται σκουπίδια, ψόφια πουλερικά και κοπριά εντός της λεκάνης απορροής της Λίμνης Μαραθώνα με πιθανό ενδεχόμενο να μολυνθεί η λίμνη και να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία.»

Ο Βουλευτής ερωτά τους κκ. Υπουργούς με ποιους τρόπους προτίθενται να διασφαλίσουν την ποιότητα του νερού και κατ’ επέκταση τη δημόσια υγεία της ευρύτερης περιοχής της Αττικής καθώς και τη φύλαξη της τεχνητής λίμνης Μαραθώνα. Επίσης τους ερωτά εάν προτίθενται να επανδρώσουν επαρκώς το προσωπικό φύλαξης στη λίμνη του Μαραθώνα, το οποίο κρίνεται απολύτως απαραίτητο για την αποφυγή κρουσμάτων περαιτέρω μόλυνσης του πόσιμου νερού της Αττικής από ασυνείδητους πολίτες.

Πολιτικό Γραφείο

Γιώργου Πάντζα

Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ

Τηλ. 210 3708387

E-mail: gpantzas@parliament.gr

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: