ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ

logosyriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 15/11/2012

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ

Ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ Γιώργος Πάντζας ζητά με δύο αναφορές του, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, να διασφαλιστεί η λειτουργία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ Κερατέας. Πρώτον, ζητά την παράταση των συμβάσεων του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί στην εν λόγω υπηρεσία και δεύτερον, την μεταστέγασή της στο «Κέντρο Υγείας – Αποκατάστασης – Αποθεραπείας Κ. Πρίφτης».

Για τα δύο αυτά ζητήματα έχει ήδη στείλει επιστολές ο Αντιδήμαρχος Κερατέας κ. Λάμπρος Μπουκουβάλας, προς τον Υπουργό Υγείας και προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριο Παπαγεωργακόπουλο, οι οποίες και κοινοποιήθηκαν στο γραφείο του Βουλευτή.

Συγκεκριμένα, με την πρώτη αναφορά ο Βουλευτής ζητά την παράταση των συμβάσεων του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί στην εν λόγω υπηρεσία. Σημειώνεται ότι συμβάσεις τεσσάρων ιατρών που υπηρετούν στην υπηρεσία λήγουν το μήνα Μάρτιο. Οι ειδικότητες των ιατρών αυτών (Γενικής Ιατρικής, Ορθοπαιδικής, Ω.Ρ.Λ. και Καρδιολογίας) είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας, ενώ οι ιατροί αυτοί συμβάλλουν στην καθημερινή παροχή υγειονομικής φροντίδας στους πολίτες της περιοχής.

Παράλληλα, με τη δεύτερη αναφορά του ο Γιώργος Πάντζας και με βάση το αίτημα της Δημοτικής Ενότητας Κερατέας ζητά τη μεταστέγαση της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ στο χώρο του Κέντρου Υγείας – Αποκατάστασης – Αποθεραπείας Κ. Πρίφτης. Όπως σημειώνεται, υπάρχουν πληροφορίες ότι το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να κλείσει την Υπηρεσία αυτή λόγω οικονομικών προβλημάτων. Επισημαίνεται ότι το κτίριο στο οποίο λειτουργεί αυτή τη στιγμή η Υγειονομική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ Κερατέας είναι νοικιασμένο και καταβάλλεται ετησίως ενοίκιο που ανέρχεται στο ποσό των 100.000€. Προτείνεται λοιπόν η μεταστέγαση αυτή, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα. Το κέρδος για τους πολίτες θα είναι διπλό, καθώς θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο κλείσιμο της Υπηρεσίας ενώ η περιοχή θα αποκτήσει μια στελεχωμένη υγειονομική υπηρεσία, που τόσο έχει ανάγκη δεδομένου ότι το ιατρικό προσωπικό ανταποκρίνεται καθημερινά στην περίθαλψη 30.000 κατοίκων, ενώ τους θερινούς μήνες αυτός ο αριθμός ανέρχεται στους 70.000.

«Τα δύο Μνημόνια έκαναν το Εθνικό Σύστημα Υγείας να χαροπαλεύει. Τώρα με το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, μπαίνει η ταφόπλακα στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ. Έναν ΕΟΠΥΥ ο οποίος είναι χρεοκοπημένος και έχει κηρύξει ουσιαστικά στάση πληρωμών στους εκατομμύρια ασφαλισμένους της χώρας. Αυτή η κατάντια πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα και να δοθούν τα χρήματα που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ σε όλες τις δομές Υγείας αλλά και στους ασφαλισμένους», τόνισε σε δήλωσή του ο Βουλευτής.

Πολιτικό Γραφείο

Γιώργου Πάντζα

Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ

Τηλ. 210 3708387

E-mail: gpantzas@parliament.gr

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: