ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

logosyriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΘΗΝΑ, 6-09-2012

ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με θέμα τη μεταφορά μαθητών με αναπηρία σε Ειδικά Σχολεία που διαθέτουν ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία.

Την ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής με αφορμή την τεράστια καθυστέρηση του Υπουργείου να εκδώσει την, απαραίτητη για την πρόσληψη οδηγών και συνοδών σχολικών λεωφορείων, προκήρυξη. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα, λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η πλειοψηφία των μαθητών με αναπηρία να κινδυνεύει να απουσιάζει από τα σχολεία Ειδικής Αγωγής κατά την ημέρα του αγιασμού. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος για τη σχολική περίοδο που ξεκινά στις 11 του Σεπτέμβρη, δεδομένου ότι η ίδια διαδικασία της προκήρυξης την περασμένη χρονιά χρειάστηκε τουλάχιστον τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί.

Παράλληλα ο Βουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή του ότι την περσινή χρονιά η συμμετοχή, σε σχέση με την αντίστοιχη διαδικασία του 2010 ήταν υπερδιπλάσια και τετραπλάσια για την Αττική.

Με την ερώτησή λοιπόν ο Βουλευτής ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους στους οποίους οφείλεται η καθυστέρηση της έκδοσης της προκήρυξης και με ποιο τρόπο προτίθεται το Υπουργείο να καλύψει την ανάγκη μεταφοράς των μαθητών με αναπηρία μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Παράλληλα, ζητά να του κατατεθεί κάθε έγγραφο σχετικό με τις ενέργειες στις οποίες προέβη το Υπουργείο για να εξασφαλιστεί η έγκαιρη έκδοση της εγκριτικής απόφασης (ΠΥΣ) για να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης οδηγών και συνοδών.

«Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση είναι αναπόσπαστο μέρος της υποχρεωτικής δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Η Πολιτεία πρέπει να τηρήσει επιτέλους τις Συνταγματικές επιταγές και τους νόμους και να μεριμνήσει για την παροχή της δωρεάν δημόσιας Εκπαίδευσης στα άτομα με αναπηρία όλων των ηλικιών και σε όλες τις βαθμίδες. Είναι απαράδεκτο να «πληρώνουν» κατά αυτόν τον τρόπο τα άτομα με αναπηρία την προσήλωση των συγκυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα μνημόνια και την τρόικα.», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – E.K.M. Παναγιώτα Δριτσέλη (Τρικάλων), Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη (Ηλείας) και Τζένη Βαμβακά (Β΄ Πειραιά)

Πολιτικό Γραφείο

Γιώργου Πάντζα

Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ.

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: