ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ ΚΑΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ

logosyriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                               Αθήνα 29/8/2012

ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ ΚΑΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ

 

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας προς τα υπουργεία Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών, με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή των Αφιδνών και του Κρυονερίου.

 

Στην ερώτηση του ο Βουλευτής εστιάζει στο γεγονός, ότι στα καμένα σημεία, περιλαμβάνεται μεταξύ των άλλων και η περιοχή για την οποία είχε αποφασιστεί με ΠΔ του 2007 να εγκατασταθεί σε συγκεκριμένη ζώνη του βουνού, πλησίον στις Αφίδνες, η Βιομηχανική Επιχειρηματική Περιοχή (ΒΕΠΕ) ‘’Τεχνόπολη – Ακρόπολης’’. Μια απόφαση η οποία ακυρώθηκε πρόσφατα από το ΣτΕ για λόγους περιβαλλοντικούς.

 

Τονίζει λοιπόν, ότι είκοσι μέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ, και τις μαρτυρίες των κατοίκων που μιλούν για εμπρησμό, γεννιούνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο ήταν τυχαία η εκδήλωση της πυρκαγιάς, στην εν λόγω περιοχή των Αφιδνών και του Κρυονερίου, με την υπόθεση της εγκατάστασης του συγκεκριμένου πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας.

 

Ερωτά λοιπόν τα συναρμόδια υπουργεία εάν προτίθενται να κηρύξουν την περιοχή αναδασωτέα, μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώνεται το σχετικό ΠΔ του 2007 που εξαιρούσε από την προστασία του ορεινού όγκου της Πάρνηθας περίπου 500 στρέμματα, τα οποία προορίζονταν για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας. Καθώς επίσης και εάν πρόκειται να αποζημιωθούν οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν υποστεί ζημίες στις κατοικίες και τις περιουσίες τους.

 

 

Πολιτικό Γραφείο    

Γιώργου Πάντζα

Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ

 

 

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: