ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

logosyriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ, 28-08-2012

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

 

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με θέμα τη μεταφορά των μαθητών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα.

Ο Βουλευτής κατέθεσε την ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία με αφορμή την πρόσφατη απόφαση που οδηγήθηκε να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, να περικόψει τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο, λόγω μη εκχώρησης των απαραίτητων κονδυλίων από το Υπ. Εσωτερικών.

Στην ερώτησή του ο κ. Πάντζας επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή θα έχει ως συνέπεια μαθητές 12-17 ετών, να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μια ατελείωτη αλυσίδα συγκοινωνιών για να μεταβαίνουν στο σχολείο τους, θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και την ψυχική τους ισορροπία. Παράλληλα τονίζει ότι περισσότεροι από 200 μαθητές θα στερηθούν το Συνταγματικό τους δικαίωμα να λαμβάνουν ανεμπόδιστα το αγαθό της εκπαίδευσης.

Για το λόγο αυτό, ο βουλευτής, ζητά να ενημερωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν, ούτως ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα. Επίσης, ζητά να ενημερωθεί σχετικά για τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλίσουν τα Υπουργεία την επαρκή χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ούτως ώστε να  ανταποκριθούν στο έργο της μεταφοράς των μαθητών. Επιπλέον ερωτά εάν προτίθεται να αλλάξει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά τα υπερτοπικά σχολεία, μεταφέροντας την αρμοδιότητα αυτή στην Περιφέρεια.

«Η μεταφορά των μαθητών προς τα καλλιτεχνικά και ειδικά σχολεία, αποτελούν ένα από τα βασικότερα ελλείμματα της πολιτείας στο χώρο της εκπαίδευσης. Δεν επιτρέπεται την ώρα που τα παιδιά μας λαμβάνουν το υπέρτατο αγαθό της εκπαίδευσης, να παρεμποδίζονται και να επιφορτίζονται οι γονείς με τα γνωστά προβλήματα της μετακίνησης. Το Υπουργείο πρέπει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια προς τους Δήμους και να προχωρήσει άμεσα σε οριστική και βιώσιμη λύση, σχεδιάζοντας ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σχέδιο μετακίνησης μαθητών στα σχολεία», τόνισε  ο Βουλευτής.

Την ερώτηση συνυπογράφει και ο Βουλευτής Αττικής με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Αλέξης Μητρόπουλος.

 

 

Πολιτικό Γραφείο

 

Γιώργου Πάντζα

Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ.

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: