ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ Α.Ε.Ι.

logosyriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αθήνα, 30/07/2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ Α.Ε.Ι.

 

Στο νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα που αφορούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αττικής με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας. Το νομοσχέδιο συζητήθηκε και ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων από τα τρία κόμματα που στηρίζουν τον κυβερνητικό σχηματισμό.

Κατά την συζήτηση ο κ. Πάντζας τόνισε, ότι πριν από αρκετά χρόνια το αίτημα του ελληνικού λαού και της νεολαίας που ήταν ψωμί, παιδεία, ελευθερία επανέρχεται σήμερα και είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Συγκεκριμένα έκανε λόγω για ενάμιση εκατομμύριο ανέργους που ψάχνουν στα σκουπίδια και τρέχουν στα συσσίτια για να φάνε όπως ακριβώς συνέβαινε και στην κατοχή.

Για το θέμα της παιδείας επεσήμανε ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου είναι καταστροφικός και αντισυνταγματικός και ότι δεν δίνει καμία προοπτική για την παιδεία και για αυτό θα πρέπει να καταργηθεί. Μάλιστα υπενθύμισε στους Βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ότι πολλοί από τους ίδιους σπούδασαν χάριν της δωρεάν κρατικής παιδείας που προσέφερε η πολιτεία, με εξαίρεση ορισμένων γόνων πολιτικών τζακιών που σπούδασαν σε διάφορα college του εξωτερικού.

Επίσης αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη ελευθερία που πολλοί νομίζουν ότι έχει η χώρα, λέγοντας ότι αυτή δεν υφίσταται μιας και αποφασίζουν για την χώρα η κ. Μέρκελ, ο κ. Ράιχενμαχ, η τρόικα και οι γκάνγκστερς τοκογλύφοι.

Για το λόγω αυτό, επεσήμανε ότι μοναδική λύση αποτελεί η καταγγελία του μνημονίου από την συγκυβέρνηση, η οποία όπως τόνισε είναι η κύρια υπεύθυνη για την κατρακύλα της χώρας. Χαρακτηριστικά είπε ότι τα μνημόνια σκοτώνουν τον ελληνικό λαό και το μέλλον της κοινωνίας.

Αναφέρθηκε παράλληλα στο νομοσχέδιο τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν αλλάζουν την ουσία του νόμου Διαμαντοπούλου, αντίθετα οδηγούν στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, στην κατεδάφιση της δημόσιας και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης καθώς και στην διάλυση των συλλογικών οργάνων των Α.Ε.Ι.. Οδηγούν μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια, όπως επεσήμανε, στην δημιουργία ‘’φοιτητών πελάτες’’ μιας και θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι τις σπουδές τους είτε από οικογενειακούς πόρους είτε δανειζόμενοι τα αναγκαία ποσά τραπεζικά ή άλλα οικονομικά ιδρύματα.

Όλα τα παραπάνω, όπως ξεκαθάρισε, δεν πρόκειται να περάσουν και ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τον πρόεδρό του και με σύμμαχο τον ελληνικό λαό δεν θα επιτρέψει ποτέ να στερηθεί το αγαθό της δωρεάν παιδεία ο κάθε νέος και νέα. 

 

  

Πολιτικό Γραφείο

Γιώργου Πάντζα

Βουλευτή ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ.

Advertisements

About gpantzas
Βουλευτής Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: